Autodaļu trūkuma dēļ VW aptur «Golf» ražošanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas autobūves uzņēmums «Volkswagen» (VW) apturēs tā populārā automašīnu modeļa «Golf» ražošanu savā galvenajā rūpnīcā Vācijā, jo piegādātājs nav nodrošinājis nepieciešamās daļas, sestdien paziņoja kompānija.

Tomēr kompānija, kas iesaistīta tiesvedībā ar autodaļu piegādātājiem, uzsvēra, ka ražošanas apturēšana neietekmēs gada izlaides mērķi.

«Golf» ražošana VW lielākajā rūpnīcā Volfsburgā tiks apturēta «no pirmdienas uz visu nākamo nedēļu», informēja kompānijā

Pērn Volfsburgas rūpnīcā tika saražoti 815 tūkstoši automašīnu, tostarp nepilni 500 tūkstoši «Golf» un mikroautobusa «Golf Sportsvan» spēkratu.

12.augustā VW panāca tiesas rīkojumu, ka piegādātājiem «ES Automobilguss» un «Cartrim» ir jāizpilda līgums, bet pagaidām tas nav izdarīts. «Cartrim» piegādā audumu un ādu automašīnu saloniem, bet «ES Automobilguss» specializējas pārnesuma kārbas detaļās. Abi autodaļu piegādes pārtrauca augusta sākumā.

Kompānijas ir pārsūdzējušas lēmumu, tādēļ pagaidām VW trūkst nepieciešamo detaļu. Tās apsūdz VW par vairāku līgumu laušanu bez iepriekšēja brīdinājuma vai kompensācijas, tādēļ tām neesot citas iespējas, kā tikai apturēt piegādes, lai aizsargātu savus darbiniekus.

Plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka VW meklē vairākus miljardus eiro vērtu koncesiju no visiem saviem piegādātājiem.

«Volkswagen» pērn septembrī atzina, ka 11 miljoni tā automašīnu dīzeļa dzinēju ir aprīkoti ar speciālu programmatūru, kas ļauj veikt manipulācijas gāzu izmešu pārbaudēs. Tā rezultātā kompānijas akcijas cena saruka par 40% un divu dienu laikā tirgus vērtība samazinājās par 25 miljardiem eiro.

Pagājušajā mēnesī tiesa ASV Kalifornijas štatā apstiprināja VW 14,7 miljardu ASV dolāru (13 miljardu eiro) vērtu mierizlīgumu. Arī Vācijā izskanējuši aicinājumi panākt, ka kompānija kompensē zaudējumus apkrāptajiem automašīnu īpašniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu