Krievijā plāno izveidot halala standartiem atbilstošu viesnīcu numuru tīklu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Krievijas Muftiju padome sadarbībā ar viesnīcu biznesa pārstāvjiem sāk projektu, kura nolūks ir halala standartiem atbilstošu viesnīcu numuru tīkla izveide.

«Pašlaik ir vērojams Krievijā iebraucošo musulmaņu skaita pieaugums, un tas pastiprina prasības izveidot viesu izmitināšanas vietas, kas atbilst islāma prasībām,» aģentūrai «Interfax» teica Krievijas Muftiju padomes Starptautiskā halala standartizācijas un sertifikācijas centra ģenerāldirektors Aidars Gazizovs.

«Halal» tulkojumā no arābu valodas nozīmē «atļautais».

Gazizovs sacīja, ka Muftiju padome centīsies būtiski palielināt Maskavā un Krievijas reģionos pieejamo halala standartiem atbilstošo viesnīcu numuru skaitu. Vispirms projekts tiks īstenots Maskavā un vietās, kur ir lielas musulmaņu kopienas Ziemeļkaukāza, Urālu, Altaja un Pievolgas reģionā.

«Mēs redzam, kā pieaug halala pārtikas produktu popularitāte, tos izvēlas ne tikai musulmaņi, saprotot, ka mūsu eksperti nodrošina papildu uzraudzību. Tas pats attiecas arī uz apstākļiem dzīvošanai viesnīcās,» viņš norādīja.

Muftiju padomes pārstāvis stāstīja, ka halala viesnīcas numurā nav skulptūru un cita veida dzīvnieku un cilvēku atveidojumu, bet tādos numuros ir Korāna tulkojums, lūgšanu paklājiņš, kā arī tiek nodrošināts halalam atbilstošs ēdiens.

Projekts aptver visus viesnīcu biznesa segmentus - no augstākās klases līdz pavisam vienkāršām viesu uzņemšanas vietām, piebilda Gazizovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu