Itālijā noteikumu attiecībā uz naudas atmazgāšanu pārkāpumu dēļ slēdz Latvijas «PrivatBank» filiāli

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Itālijas centrālā banka otrdien paziņojusi, ka sākusi veikt pasākumus, lai slēgtu Latvijas bankas «PrivatBank» filiāli šajā valstī, jo tā ir pārkāpusi normatīvos aktus attiecībā uz naudas atmazgāšanu, vēsta aģentūra «Reuters».

Itālijas Banka norādījusi, ka «PrivatBank» filiāle Itālijā nedrīkst veikt nekādas operācijas, vienīgi tās klientiem ir atļauts izņemt savus naudas līdzekļus vai arī pārskaitīt tos uz citām bankām.

Šādu lēmumu Itālijas centrālā banka pieņēmusi pēc pārbaužu veikšanas Latvijas «PrivatBank» filiālē šajā valstī no 16.marta līdz 6.aprīlim.

Pārbaudēs «konstatēti būtiski noteikumu attiecībā uz naudas atmazgāšanu pārkāpumi, un ir risks, ka pārkāpumi var tikt atkārtoti,» sacīts Itālijas Bankas paziņojumā.

Jau ziņots, ka 2015.gada 11.decembrī Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) piemēroja «PrivatBank» soda naudu 2,017 miljonu eiro apmērā par pieļautajiem pārkāpumiem Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma, Kredītiestāžu likuma, kā arī Iekšējās kontroles sistēmas izveides normatīvo noteikumu un Klientu padziļinātās izpētes normatīvo noteikumu prasību ievērošanā. FKTK arī uzdeva bankas padomei pilnībā nomainīt valdi.

Latvijas «PrivatBank» lielākais akcionārs ir Ukrainas «PrivatBank».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu