Pilnveidots e-pakalpojums ļaus ērtāk pasūtīt un saņemt dokumentus no VZD arhīva

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kopš augusta uzlabots e-pakalpojums «Saņemt vai pasūtīt arhīva materiālus» Valsts zemes dienesta (VZD) datu publicēšanas portālā «Kadastrs.lv». Salīdzinot ar iepriekšējo e-pakalpojuma versiju, ievērojami uzlabota pakalpojuma darbība un paplašināts iespēju klāsts, tostarp vajadzīgo dokumentu atlase un saņemšana tiešsaistē.

Arhīva pakalpojuma jauninājums ir iespēja ātri un vienkārši saņemt arhīva materiālu par sev piederošajiem īpašumiem. Pēc tam, kad lietotājs ir autorizējies portālā, sistēma automātiski identificē lietotājam piederošos kadastra objektus un atlasa ar tiem saistītos digitālajā arhīvā pieejamos dokumentus. Lietotājs var izvēlēties, kuri dokumenti viņam nepieciešami.

Lai pasūtītu arhīva materiālus par citiem kadastra objektiem, uzlabota dokumentu meklēšanas funkcija - tos var ērti meklēt pēc kadastra objekta vai izvēloties no saraksta, kur uzskaitīti lietotājam piederošie kadastra objekti.

Uzlabotais pakalpojums piedāvā vairākas iespējas, kā dokumentus saņemt, - elektroniski pieejamos dokumentus lejupielādēt uzreiz vai pasūtīt to saņemšanu papīra formā pa pastu vai kādā no VZD klientu apkalpošanas centriem, pasūtīt jebkuru citu arhīva materiālu un saņemt elektroniski apliecinātu dokumenta kopiju portāla «www.kadastrs.lv» sadaļā «Mans konts» vai papīra formātā pa pastu vai VZD klientu apkalpošanas centros.

Biežāk pieprasītie VZD arhīva dokumenti ir zemes robežu plāni, būvju un telpu grupu (dzīvokļu) plāni, būvju un telpu grupu kadastrālās uzmērīšanas lietas, zemes kadastrālās uzmērīšanas lietas.

No VZD arhīva iespējams pasūtīt un saņemt dokumentu atvasinājumus - dokumenta apliecinātu kopiju, dokumenta norakstu vai izrakstu, kā arī neapliecinātu dokumenta kopiju.

Lai autorizētos portālā un saņemtu e-pakalpojumu, lietotāji var izmantot kādu no «Latvija.lv» autentifikācijas līdzekļiem - internetbanku, e-parakstu, e-ID karti.

Ir uzlabota iespēja veikt pakalpojuma apmaksu, jo tagad gandrīz visos gadījumos lietotājs uzreiz var veikt maksājumu ar bankas norēķinu karti vai internetbanku.

Jau 2014.gadā VZD izveidoja Digitālo dokumentu krātuvi un uzsāka VZD arhīva digitalizācijas procesu, kas dod iespēju «Kadastrs.lv» lietotājiem pašiem tiešsaistē atlasīt un lejupielādēt digitalizētos kadastra dokumentus, kas jau iekļauti VZD Digitālajā dokumentu krātuvē.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu