Pieprasījums pēc valsts vidēja termiņa obligācijām 3,9 reizes pārsniedz piedāvājumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts iekšējā aizņēmuma vērtspapīru konkurējošajā daudzcenu izsolē dalībnieku pieprasījums pēc obligācijām šodien 3,9 reizes pārsniedza Valsts kases piedāvāto apmēru.

Izsolē pārdotas papildu emisijas vidēja termiņa obligācijas par 15,576 miljoniem eiro, liecina biržas «Nasdaq Riga» informācija.

Obligāciju, kuru dzēšanas termiņš ir 2019.gada 12.februāris, vidējā svērtā likme izsolē bija 0,005%, un tās pieci izsoles dalībnieki pieprasīja 93,576 miljonu eiro apmērā, bet Valsts kase piedāvāja iegādāties 24 miljonu eiro apmērā.

Valsts kases noteiktā maksimālā peļņas likme bija 0,025%.

Peļņas likme nekonkurējošajai izsolei ir 0,005%. Fiksētas likmes vērtspapīru izsolē tika pārdotas valsts obligācijas ar dzēšanas termiņu 2019.gada 12.februārī 14,42 miljonu eiro apjomā pēc nominālvērtības. Izsoles dalībnieku kopējais pieprasījums bija 73,15 miljoni eiro.

Valsts kases Latvijas valsts parāda vērtspapīru izsoles nodrošina birža «Nasdaq Riga», norēķinus veic Latvijas Centrālais depozitārijs. No 2005.gada kopējais biržas organizētajās izsolēs pārdotais Latvijas valsts parāda vērtspapīru apjoms 2015.gada beigās bija 5,6 miljardi eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu