Finanšu ministre uzdod VID atjaunot Tāli Kravali amatā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) uzdevusi Valsts ieņēmumu dienestam (VID) atjaunot valsts civildienesta attiecības ar Tāli Kravali, kuru bijusī VID vadītāja Ināra Pētersone februārī atbrīvoja no Muitas pārvaldes direktora un VID ģenerāldirektora vietnieka amata.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta direktors Aleksis Jarockis aģentūru LETA informēja, ka, izvērtējot bijušā VID vadītāja vietnieka un Muitas pārvaldes vadītāja Kravaļa sūdzību, šodien finanšu ministre pieņēmusi lēmumu, ar kuru VID ir uzlikts par pienākumu atjaunot valsts civildienesta attiecības ar Kravali.

VID Sabiedrisko attiecību daļā aģentūrai LETA skaidroja, ka saskaņā ar Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 19.panta ceturto daļu pret ierēdni ierosināto disciplinārlietu, kas izbeigta valsts civildienesta attiecības pārtraucot, atjauno, ja persona tiek iecelta ierēdņa amatā un kopš dienas, kad izbeigušās valsts civildienesta attiecības ar šo personu, nav pagājuši vairāk kā divi gadi.

«Tas nozīmē, ka disciplinārlieta pret Kravali tiks atjaunota pēc viņa atjaunošanas amatā, kas VID ir jānodrošina, izpildot finanšu ministres lēmumu - atjaunot amatā VID ģenerāldirektora vietnieku muitas jomā, Muitas pārvaldes direktoru,» norāda VID.

Patlaban VID atturēsies sniegt detalizētu komentāru par VID turpmāko rīcību un vienlaikus apliecina, ka savās darbības vadīsies, ievērojot normatīvajos aktos noteikto.

VID atgādināja, ka valsts civildienesta attiecības ar Kravali tika izbeigtas 29.februārī, bet 7.martā, pamatojoties uz Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 34.panta pirmo daļu, tika izbeigta pret Kravali ierosinātā disciplinārlieta.

Šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» finanšu ministre skaidroja, ka viņa iepazinusies ar juristu vērtējumu par situāciju un konstatējusi, ka jāpieņem lēmums par Kravaļa atjaunošanu, jo viņš atlaists nepareiza iemesla dēļ. Proti, Kravaļa atlaišanas iemesls bija pielaides valsts noslēpumiem neesamība, tomēr atlaišanas brīdī viņam iepriekš izsniegtā pielaide vēl nebija anulēta. Ja Kravalis netiktu atjaunots amatā, viņš vēlāk šo argumentu varētu izmantot tiesā pret valsti.

Ministre rezumēja, ka viss ir jādara korekti. Viņa pauda viedokli, ka vienlaikus ar Kravaļa atjaunošanu amatā ir jāatjauno visas disciplinārlietas, iespējams, viņš jāatstādina no pienākuma pildīšanas. Kravaļa pārkāpumi tiks izmeklēti un tālākā rīcība būs atbilstoša pārkāpumu smagumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu