«ABLV Bank»: «Deutsche Bank» plāni sašaurināt biznesu Latvijā neatstās būtisku ietekmi uz «ABLV Bank» darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Vācijas lielākās bankas «Deutsche Bank» plāni sašaurināt biznesu Latvijā neatstās būtisku ietekmi uz «ABLV Bank» darbu, aģentūrai LETA atzina «ABLV Bank» Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Ilmārs Jargans. «Turklāt ASV dolāru maksājumu nozīme mūsu klientiem pēdējos gados ir samazinājusies vairākkārtīgi,» informēja Jargans.

«ABLV Bank» ir pēc aktīviem otra lielākā Latvijā strādājošā banka.

Aģentūra «Bloomberg», atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, ziņo, ka «Deutsche Bank» gatavojas pārtraukt ASV dolāru maksājumus daļai Latvijas banku. Vairākas Latvijas bankas saņēmušas «Deutsche Bank» brīdinājumu, ka Vācijas banka tām liegs ASV dolāru klīringa iespējas. Pēc «Bloomberg» rīcībā esošajām ziņām, šis «Deutsche Bank» lēmums neattieksies uz Latvijā strādājošajām Ziemeļvalstu bankām, kā arī bankām «Citadele», «Rietumu Banka» un «Baltic International Bank».

«ABLV Bank» šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 21,5 miljonu eiro peļņu.

«ABLV Bank» lielākajiem akcionāriem Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,25% no bankas balsstiesīgā pamatkapitāla.

Latvijas finanšu tirgus uzraugs šogad piemēroja «ABLV Bank» 3,17 miljonu eiro soda naudu par pārbaudēs konstatētajiem pārkāpumiem un izteica brīdinājumu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomu atbildīgajam bankas valdes loceklim. Savukārt «ABLV Bank» skaidroja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pārbaužu gaitā izdarītie secinājumi attiecas uz agrākiem klientu darījumiem un to dokumentēšanu, bet izvērtējot tos no šodienas daudz stingrākajiem kritērijiem. Pašlaik banka pilnībā izpilda regulējošās prasības. «ABLV Bank» arī vērsa uzmanību, ka tā atteikusies no daļas klientu, kuru apkalpošana pie pašreizējām prasībām var radīt nesamērīgu risku, un turpina klientu stingru izvērtēšanu. «ABLV Bank» apņēmusies turpināt uzlabot iekšējās kontroles sistēmu, tam atvēlot ne mazāk kā 6,5 miljonus eiro.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas finanšu uzraugs kopš pagājušā gada pastiprināti pievērsies naudas atmazgāšanas novēršanas sistēmu pilnveidošanai Latvijas banku sektorā, un viens no mērķiem ir korespondējošo attiecību uzlabošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu