Šogad iesaldēti nelegāli iegūti līdzekļi vairāk nekā €24 miljonu apmērā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests šogad izdevis 167 rīkojumus un iesaldējis noziedzīgi iegūtus līdzekļus vairāk nekā 24 miljonu eiro apmērā, tajā skaitā apmēram 1,2 miljonus eiro saistībā ar ļaunprātīgu izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Salīdzinot ar 2015. gada rezultātiem, ir jāatzīmē, ka visa pagājušā gada laikā iesaldēto noziedzīgi iegūto līdzekļu apjoms bija 21,6 miljoni eiro, no kuriem 737 186 eiro saistībā ar ļaunprātīgu izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Apkopojot statistiku par šogad līdz 28. jūlijam paveikto darbu, kontroles dienests dažādām tiesību aizsardzības iestādēm jautājuma izlemšanai par kriminālprocesa sākšanu ir sagatavojis un nosūtījis 152 materiālus. Tostarp 139 materiālus pēc Krimināllikuma 195. panta par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Par daļu materiālu tiesību aizsardzības iestādes jau ir pieņēmušas lēmumus, sākot 65 jaunus kriminālprocesus, savukārt 15 materiālus pievienojot jau agrāk sāktajiem kriminālprocesiem.

Kontroles dienests ir Finanšu izlūkošanas dienests, kas Prokuratūras pārraudzībā darbojas saskaņā ar Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumu.

Kontroles dienesta uzdevums ir analizēt no likuma subjektiem, tajā skaitā bankām, saņemtos ziņojumus par neparastiem vai aizdomīgiem finanšu darījumiem un pamatotu aizdomu gadījumos par jebkura noziedzīga nodarījuma esamību ar sagatavotu materiālu informēt policiju jautājuma izlemšanai par kriminālprocesa sākšanu.

Kontroles dienests tika izveidots 1998.gada 1.jūnijā, un šobrīd tajā strādā 30 darbinieki, ieskaitot arī tehniskos darbiniekus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu