Finanšu ministre: Koļegovai ir pieredze ar valsts pārvaldes spēles noteikumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts vides dienesta vadītājai Ingai Koļegovai, kura piekritusi kandidēt uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu, ir pieredze ar valsts pārvaldes spēles noteikumiem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Koļegova līdz šim pierādījusi, ka ne tikai zina šos noteikumus, bet spēj tos izmantot, atzīmēja ministre.

Lūgta komentēt iepriekšējās VID vadītājas Ināras Pētersones pausto, ka VID vadītājam būtu jānāk no privātā sektora, Reizniece-Ozola teica, ka «visi gribētu atrast universālo kareivi», bet ir arī lielas priekšrocības no valsts pārvaldes nākošajiem cilvēkiem, jo nereti tie, kas atnāk no privātā sektora, grib izdarīt lielas lietas, uzrota piedurknes, bet nav rēķinājušies ar valsts pārvaldes noteikumiem - lielāku birokrātiju, citādu darba organizāciju. Savukārt Koļegovai ir pieredze ar valsts pārvaldes spēles noteikumiem.

Reizniece-Ozola arī vērsa uzmanību, ka nesekmīgi beidzās konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu, tāpēc bija jāmeklē plāns B un jālūkojas pēc jaunā VID vadītāja valsts pārvaldē.

Politiķe atzīmēja, ka nacionālās apvienības un «Vienotības» kolēģiem neesot konceptuālu iebildumu strādāt ar Koļegovu. Reizniece-Ozola pauda prieku, ka sakrīt viedokļi jautājumā par to, ka VID jāvada cilvēkam, kas spēj gan apkarot noziedzību, gan būt pietiekami maigs un atbalstošs uzņēmumiem, kas maksā nodokļiem.

Kā ziņots, iepriekšējā VID ģenerāldirektore iesniedza atlūgumu. Pēcāk viņa pauda viedokli, ka jaunajam VID vadītājam jānāk no privātām struktūrām ar pieredzi valsts pārvaldē. «Rotēt cilvēku no citas valsts iestādes ir par maz. Nevar cerēt uz lielām VID reformām, vadībā ieceļot kādu no valsts pārvaldes,» iepriekš intervijā Latvijas Radio norādīja Pētersone.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu