Bijušo VID Muitas pārvaldes vadītāju Kravali atjaunos amatā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Bijušo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes vadītāju Tāli Kravali atjaunos amatā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīra Panorāma» teica finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Viņa norādīja, ka ir iepazinusies ar detalizētu juristu vērtējumu un secināts, ka Kravalis no amata atbrīvots nepareiza iemesla dēļ. No amata viņš tika atstādināts valsts noslēpuma pielaides neesamības dēļ, tomēr vēlāk izrādījies, ka tā viņam neesot tikusi anulēta.

Pēc ministres teiktā, Kravalis šo iemeslu varētu izmantot tiesā un tad valstij nāktos maksāt kompensācijas.

Reizniece-Ozola gan arī norādīja, ka Kravalim tiks atjaunotas visas disciplinārlietas un, iespējams, viņš tiks atstādināts no amata pienākumu pildīšanas uz izmeklēšanas laiku. Ministre atzīmēja, ka tiks izmeklēti visi Kravaļa iespējamie pārākumi un meklēts veids kā viņu atbrīvot no amata.

Jau vēstīts, ka pavasarī Kravalis Finanšu ministrijā apstrīdēja lēmumu par atbrīvošanu no amata.Kravaļa sūdzība, kurā viņš lūdz izvērtēt viņa atlaišanu, ministrijā saņemta 30.martā.

Bijusī VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone marta sākumā paziņoja, ka atbrīvojusi Kravali no amata.

«Pret Kravaļa kungu mums bija vairākas disciplinārlietas. Viena ir beigusies bez pārkāpumiem, ir viena beigusies ar rājienu, bet vēl vienā komisija nav pieņēmusi lēmumu. Taču ņemot vērā, ka viņa amatam ir nepieciešama augstākā pielaide valsts noslēpumam. (..) Viņam februāra vidū šī pielaide beidzās. Un 29.februārī es esmu pieņēmusi lēmumu par viņa atbrīvošanu no amata,» LNT raidījumā «900 sekundes» 1.martā teica VID vadītāja.

Tāpat ziņots, ka VID Finanšu policijas pārvaldē janvāra beigās tika sākts kriminālprocess pret Kravali.

Iepriekš pret Kravali VID ierosināja arī trīs disciplinārlietas, kuras martā gan tika izbeigtas. Viena no disciplinārlietām bija saistīta ar neizpaužamu ziņu izpaušanu. Kravalim bija noteikts pagaidu aizliegums atrasties darba vietā un veikt darba pienākumus, saglabājot mēnešalgu un sociālās garantijas, kā to nosaka Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likums.

Iepriekš Latvijas Televīzijas «Panorāma» ziņoja, ka Kravalis varētu būt traucējis izmeklēt viņa māsas - Muitas pārvaldes darbinieces - lomu viltotu apģērbu kravas neaizturēšanā.

Kravali no amata atstādināja saistībā ar disciplinārlietu par Eiropas Savienības tranzīta regulas prasību neieviešanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu