Par dalību OECD Latvijai šogad jāmaksā €1,4 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Padome 11.maijā, pieņemot lēmumu uzaicināt Latviju pievienoties organizācijai, noteica dalības maksu - 2,78 miljoni eiro gadā, un nupat saņemts 1,4 miljonu eiro rēķins par šo gadu, sacīja Latvijas vēstniece OECD Ivita Burmistre.

Vēstniece prognozēja, ka rēķinu par 2017.gadu Latvija saņems nākamā gada sākumā, kad tiks aprēķinātas katras dalībvalsts naudas iemaksas. Tomēr jāņem vērā, ka summa varētu mainīties, ņemot vērā inflāciju un administratīvos izdevumus, bet tā būs ļoti tuvu tai, ar kādu valsts rēķinājusies - 2,8 miljoniem eiro.

«Tāpat jāatgādina, ka Latvija maksā tieši tādu pašu naudas summu, kādu maksā tās OECD dalībvalstis, kuras pievienojās iepriekšējā paplašināšanās laikā. Iemaksas principus nosaka OECD pieņemta rezolūcija. Šo dalības maksu vienādā apmērā ar Igauniju, Slovēniju, Izraēlu un Čīli maksāsim līdz 2018.gadam,» sacīja vēstniece.

Viņa pastāstīja, ka 2018.gadā plānota OECD finanšu regulas reforma, kas jau noteiks jaunus iemaksu noteikšanas principus, ņemot vērā katras valsts procentuālo devumu pasaules ekonomikā. «Par to gan vēl paredzētas diskusijas, tomēr no sākotnējām sarunām esam guvuši pārliecību, ka Latvijas dalības maksa nebūs lielāka par to, kā maksāsim līdz 2018.gadam,» sacīja diplomāte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu