Bloomberg: «Deutsche Bank» plāno pārtraukt ASV dolāru maksājumus daļai Latvijas banku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas lielākā banka «Deutsche Bank» gatavojas pārtraukt ASV dolāru maksājumus daļai Latvijas banku, ziņo aģentūra «Bloomberg», atsaucoties uz neoficiāliem avotiem.

«Pēc to cilvēku teiktā, kas ir pazīstami ar Vācijas lielākās bankas plāniem, dažu Latvijas banku spējas tieši apstrādāt pārskaitījumus ASV dolāros ir apdraudētas, jo «Deutsche Bank» gatavojas pārtraukt attiecības ar tām,» raksta «Bloomberg».

Tā, vēsta, ka vairākas Latvijas bankas ir saņēmušas «Deutsche Bank» brīdinājumu, ka Vācijas banka tām liegs ASV dolāru klīringa iespējas.

Pēc «Bloomberg» rīcībā esošajām ziņām,

šis «Deutsche Bank» lēmums neattieksies uz Latvijā strādājošajām Ziemeļvalstu bankām, kā arī bankām «Citadele», «Rietumu Banka» un «Baltic International Bank».

Komentējot šo neoficiāli iegūto informāciju, «Deutsche Bank» preses pārstāvis Franks Hartmans e-pasta vēstulē norādījis, ka «atbilstoši bankas stratēģijai līdz 2020.gadam banka pārskata attiecības ar klientiem», tomēr atteicies sniegt sīkākas ziņas par «Deutsche Bank» plāniem attiecībā uz konkrētu Latvijas banku maksājumiem ASV dolāros, vēsta «Bloomberg».

Aģentūra norāda, ka

šāds «Deutsche Bank» lēmums būtu trieciens «daudzām Latvijas bankām, kuru pakalpojumi ir vērsti uz to, lai apkalpotu naudu, lielākoties dolārus, no klientiem bijušajā padomju telpā»,

piebilstot, ka vairākas Latvijas bankas ir tikušas sodītas, jo atmazgājušas naudu no tādām valstīm kā Krievijai un Moldova.

Jau ziņots, ka 2014.gadā dolāru maksājumus Latvijas bankām pārtrauca ASV banka «JPMorgan Chase & Co.» Šī banka to pamatoja ar stratēģijas maiņu, taču šādu lēmumu «JPMorgan Chase & Co.» pieņēma pēc tam, kad ASV varas iestādes tai norādīja uz trūkumiem cīņā pret naudas atmazgāšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu