Harija Potera un Džeimsa Bonda filmu studiju varētu pārdot par 323 miljoniem mārciņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BEN STANSALL / AFP

Britu kinostudiju «Pinewood Studios», kurā uzņemtas Harija Potera un Džeimsa Bonda filmas, par 323 miljoniem sterliņu mārciņu (390 miljoniem eiro) varētu pārdot nekustamo īpašumu kompānijai.

Studijas pārstāvji ceturtdien paziņoja, ka esot ar kompāniju «Venus Grafton» panākuši vienošanos par darījuma «galvenajiem nosacījumiem».

«Pinewood Studios» pieder televīzijas un filmu studijas visā pasaulē, ieskaitot ASV un Kanādu, bet tās slavenākais objekts ir oriģinālā studija uz rietumiem no Londonas.

30.gados uzbūvētajā kinostudijā filmētas slavenas britu un Holivudas kinolentes, tostarp filmu sērijas par pusaugu burvi Hariju Poteru un slepeno aģentu Džeimsu Bondu.

Starp nesenākajām tur uzņemtajām filmām ir kases grāvējs «Star Wars: The Force Awakens» («Zvaigžņu kari: Spēks mostas»), kas ir trešā pelnošākā filma kino vēsturē.

1977.gada Bonda filmas «The Spy Who Loved Me» vajadzībām studijā tika uzbūvēta «aģenta 007 skatuve», kas vēlāk tika izmantota kinolentēs «Lara Croft Tomb Raider» («Lara Krofta: Kapeņu izlaupītāja») un «The Da Vinci Code» («Da Vinči kods»).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu