Septītā daļa somu atzīst, ka slēpuši ienākumus no nodokļu iestādēm

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Somijā septītā daļa strādājošo atzīst, ka ir slēpuši daļu ienākumu no nodokļu iestādēm, vēsta sabiedriskā raidkompānija «yle», atsaucoties uz tās pasūtītas aptaujas rezultātiem.

Aptaujā, kuru veica socioloģisko pētījumu firma «Taloustutkimus», Somijas iedzīvotājiem darbspējas vecumā tika jautāts, vai viņi kādreiz «maksājuši vai saņēmuši nedeklarētu atalgojumu par darbu».

15% respondentu uz šo jautājumu atbildēja apstiprinoši. 3% pat atzina, ka to dara vismaz reizi gadā.

Slēpjot maksājumus no nodokļu iestādēm, fiziska persona vai kompānija izvairās ne tikai no nodokļiem, bet arī no nacionālās apdrošināšanas un pensiju maksājumiem.

Nedeklarēta atalgojuma maksāšanā vai saņemšanā atzinās 19% vīriešu un 11% sieviešu. Tas izskaidrojams ar to, ka darbs, kurā atalgojumu saņem uz rokas, Ziemeļvalstīs bieži saistās ar būvniecības nozari, kurā dominē vīrieši.

Aptauja tika veikta šogad no 27.jūnija līdz 5.jūlijam, pa telefonu izlases kārtībā intervējot 1006 cilvēkus vecumā no 15 līdz 79 gadiem. Kļūdas līmenis bija 2,5 procentpunkti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu