Lietuvā 22% iedzīvotāju dzīvo zem nabadzības riska sliekšņa

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aptuveni 640 000 Lietuvas iedzīvotāju jeb 22,2% pagājušajā gadā dzīvojuši zem nabadzības riska sliekšņa, kas ir par 3,1 procentpunktu vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Lietuvas Statistikas departamenta veiktais pētījums.

2015.gadā nabadzības riska slieksnis bija 259 eiro mēnesī vienam pieaugušam cilvēkam un 574 eiro mēnesī ģimenei, kurā ir divi pieaugušie un divi bērni, kas jaunāki par 14 gadiem, liecina Statistikas departamenta publiskotais pētījums par iedzīvotāju ienākumiem un dzīves apstākļiem.

Pētījumā secināts, ka Lietuvā cilvēku no nabadzības neglābj nedz minimālā mēnešalga, nedz pensija. Pēc ienākuma nodokļa un sociālo garantiju nodevu atvilkšanas no minimālās mēnešalgas saņemtā summa ir 12 eiro zem nabadzības riska sliekšņa.

Arī Latvijā un Igaunijā zem nabadzības riska sliekšņa dzīvo līdzīga iedzīvotāju daļa, proti, Latvijā 22,5% un Igaunijā - 21,5%. Tiesa, ienākumu līmenis, kas noteikts par nabadzības riska slieksni, Baltijas valstīs ir atšķirīgs. Igaunijā tie ir 394 eiro mēnesī, Latvijā 291 eiro mēnesī un Lietuvā 259 eiro mēnesī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu