«Pure Chocolate» šogad plāno sākt eksportu uz Jaunzēlandi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas šokolādes trifeļu ražotājs «Pure Chocolate» šogad plāno sākt eksportu uz Jaunzēlandi, pastāstīja uzņēmuma līdzīpašnieks Pēteris Žimants.

Viņš norādīja, ka uzņēmums turpina tirgot produkciju vairāk nekā 25 ārvalstu tirgos, tostarp ASV, Kanādā, Tuvajos Austrumos, Ķīnā, Japānā un Honkongā. Tāpat uzņēmums attīsta eksportu uz jauniem tirgiem. «Sūtam pirmo kravu uz Jaunzēlandi, tas ir tāds pilnīgi jauns tirgus. (..) Es domāju, ka pirmā krava tur varētu nonākt pēc kaut kādām 60, 70 dienām,» prognozēja Žimants.

Pēc viņa teiktā, uzņēmums ir sācis eksportu uz Jaunzēlandi, pateicoties dalībai starptautiskā izstādē. «Mūs atrada, novērtēja lieli distributori, kas tirgo Beļģijas šokolādi, Vācijas šokolādes, un pieņēma lēmumu pamēģināt sadarboties, jo viņiem patika mūsu garšas un mūsu produkcijas noformējums,» pauda uzņēmuma līdzīpašnieks.

Viņš arī piebilda, ka par spīti salīdzinoši lielajam attālumam starp abām valstīm Jaunzēlande ir mūsdienīgs un rietumniecisks tirgus.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «Pure Chocolate» pagājušajā gadā strādāja ar 3,706 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,7% vairāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija cieta zaudējumus 406,8 tūkstošu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

«Pure Chocolate» ir dibināts 2007.gadā, un tas pieder kompānijai «BaltCap Latvia Venture Capital Fund» (14,3%), kā arī vairākām privātpersonām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu