Pētījums: Papildu stundas darbā padara cilvēkus slimus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Papildu stundas darbā negatīvi ietekmē darbinieku veselību, sevišķi sieviešu veselības stāvokli, liecina pētījums, par kuru ziņo Dānijas laikraksts «Politiken».

Pētījumā, ko veikuši Kopenhāgenas Universitātes un ASV Perdjū universitātes profesori, 12 gadus sekots līdzi strādājošo dāņu veselības stāvoklim.

Rezultātā secināts, -

jo vairāk dāņu uzņēmumi saražo, jo vairāk pasliktinās to darbinieku veselība.

Ja uzņēmums palielina eksportu par 10% un darbiniekiem jāstrādā virsstundas, darbinieki sāk biežāk slimot un gūst vairāk traumu, norādīts pētījumā.

Sevišķi tas attiecas uz sievietēm,

portālam «The Local» norādīja Kopenhāgenas Universitātes profesors Rolands Munks.

«Sevišķi sievietes sāk pirkt vairāk antidepresantus un viņām biežāk tiek diagnosticētas sirdslēkmes un triekas,» viņš piebilda.

Pētījumā secināts, ka sievietēm pastāv 17,4% lielāka iespējamība piedzīvot sirdslēkmi, ja darbavietai pieaug pasūtījumi.

Sievietēm šādos gadījumos pastāv arī par 6,4% lielāks risks iegūt traumas darbavietā un 2,5% lielāks risks iedzīvoties smagā depresijā.

Vīriešiem papildu stundas darbavietā novedušas pie piecu procentu pieauguma darba traumās, bet nav ietekmējušas iespējamību piedzīvot sirdstrieku, secināts pētījumā.

Gluži pretēji,

strādājot papildu stundas, vīriešiem par 2% samazinās iespējamība iedzīvoties depresijā nekā normālā darba režīmā.

Tomēr kopumā pētījumā secināts, ka

papildu slodze un virsstundas darbā reāli negatīvi ietekme darbinieku veselību.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu