Lietuvas nodokļu inspekcija veic izmeklēšanu pret trim politiķiem par īpašumiem Bulgārijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lietuvas Valsts nodokļu inspekcija veic izmeklēšanu pret trim politiķiem par īpašumiem Bulgārijā un plāno sākt ceturto izmeklēšanu.

Inspekcijā ziņu aģentūrai BNS atklāja, ka trīs izmeklēšanas jau ir sāktas un drīzumā plānots atvērt ceturto.

«Visas izmeklēšanas ir saistītas ar personām, kas savstarpēji nav saistītas,» norādīja inspekcija.

Aptuveni pirms mēneša ziņu portāls «15min.lt» vēstīja, ka Lietuvas kultūras ministram Šarūnam Birutim, Darba partijas Seima frakcijas vadītājam Ķēstutim Daukšim un bijušajam Klaipēdas mēram Vītautam Stalmokam ir vairāki īpašumi Bulgārijā.

Saskaņā ar portāla ziņoto Birutis ir viens no trim īpašniekiem Bulgārijā reģistrētam uzņēmumam «Agrolitas», kas 2009.gadā par 200 000 eiro iegādājies 18,5 hektārus zemes Bulgārijas austrumos.

Daukša sievai savukārt pieder nedeklarēts nekustamais īpašums Bulgārijā, bet Stalmokam pieder četri dzīvokļi Bulgārijas piejūras pilsētās, un viņš ir līdzīpašnieks Bulgārijā reģistrētam uzņēmumam, kas iepērk valstī zemi.

Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs, reaģējot uz «15min.lt» publiskoto informāciju, jūnijā paziņoja, ka Birutim tiks prasīti paskaidrojumi par viņa nedeklarēto zemes īpašumu Bulgārijā, jo ministriem jādeklarē visi savi īpašumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu