Banku sektors pirmajā pusgadā nopelnījis € 268,4 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas banku sektors šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 268,4 miljonu eiro peļņu, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas operatīvā informācija. Šajā periodā ar peļņu darbojās visas 16 Latvijas bankas un četras no astoņām ārvalstu banku filiālēm, kuru tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos ir 98,3%.

Salīdzinājumā ar atbilstošu periodu pērn banku peļņa šogad ir par 22% lielāka. 2015.gada pirmajā pusgadā banku sektora peļņa bija 219,6 miljoni eiro.

Jūnijā turpinājās neliels banku sektora kopējo noguldījumu apmēra kāpums. Līdzīgs pieauguma temps - ap 0,3% - bija gan rezidentu, gan nerezidentu noguldījumiem, un kopējais piesaistīto noguldījumu apmērs jūnija beigās sasniedza 22,3 miljardus eiro.

Kopējais kredītportfelis šī gada jūnija laikā pieauga par 0,6% jeb 95 miljoniem eiro, tai skaitā rezidentu korporatīvais portfelis auga par 0,3% jeb 21 miljonu eiro. Pieaugums bija galvenokārt apstrādes rūpniecības un transporta nozarēs. Savukārt rezidentu mājsaimniecību kredītportfelis saglabājās iepriekšējā līmenī. Jūnijā par 3,6% palielinājās arī nerezidentiem izsniegto kredītu atlikums. Kopējais banku sektora kredītportfelis pirmā pusgada beigās nedaudz pārsniedza 15 miljardus eiro.

Salīdzinājumā ar 2015.gada beigām kopējais kredītportfelis audzis par mazliet vairāk nekā 2%. Pērn gada beigās banku sektora kredītportfelis bija 14,68 miljardi eiro.

Savukārt banku sektora piesaistīto noguldījumu apmērs salīdzinājumā ar 2015.gada beigām samazinājies. Pērn gada nogalē piesaistīto noguldījumu apmērs sasniedza 23,26 miljardus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu