Valkas dome lietavu radīto zaudējumu novēršanai lūgs valdībai finansiālu palīdzību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lai gan vēl tiek aprēķināta galīgā zaudējuma summa, kā arī nepieciešamā summa zaudējumu segšanai, ko radījušas lietavas Valkā, jau zināms, ka Valkas novada dome lūgs finansiālu palīdzību valdībai no valsts budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem».

Kā informēja Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Evija Smane, pašlaik tiek arī gaidīts, kad caurteces vietā nokritīsies gruntsūdeņi, lai varētu nomainīt caurteku, pēc nomaiņas tiks plānota jauna asfaltēšana.

«Šobrīd par darbu nolaidību nevaram runāt, jo asfaltēšanas darbi netika veikti kā ielas remonts, bet gan kā «Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstības Valkā» otrās kārtas darbi 2011.gadā. Pēc jaunu ūdens cauruļu ierakšanas, tika atjaunots darba procesā noņemtais asfalts,» uzsvēra Smane.

Viņa gan atzīst, ka lielās lietavas ir nesušas zaudējumus iedzīvotājiem, izpostot viņu mazdārziņus, līdz ar to šī gada ražu.

LETA jau informēja, ka naktī uz pirmdienu Valkā plosījies spēcīgs negaiss, kas lielākos postījumus nodarījis Blaumaņa ielā, kur vienu ielas posmu lietavas pārrāvušas un iebrucis asfalts. Caur iebrukušo asfaltu ik pa laikam spēcīgi skalojies ūdens.

Pilsētas teritorijā no krastiem bija izgājusi arī Smēķupīte, appludinot tuvējās mājas. Applūdušas arī pilsētas un pagasta zemākās teritorijas, piemēram, Piparciema teritorija, arī tikai pagājušajā nedēļā apzaļumotā teritorija pie sociālās aprūpes centra «Vidzeme» filiāles «Valka», kur izskalota nesen iesētā zālīte un iestādītās puķes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu