Asociācija: aviācijas nozarē trūkst kvalificēta darbaspēka

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Viens no aviācijas nozares izaicinājumiem ir kvalificēta darbaspēka trūkums, aģentūrai BNS norādīja Latvijas Aviācijas asociācijas valdes loceklis Artūrs Kokars.

Viņaprāt, lai nodrošinātu kvalificēta darbaspēka pieplūdumu, jāuzlabo nozares uzņēmēju, darba devēju un augstāko mācību iestāžu sadarbība.

Darba tirgū trūkst jaunākā līmeņa aviācijas speciālistu. «Esošie un apmācītie jaunieši ir ļoti dinamiski un atvērtā darba tirgus konkurences rezultātā bieži meklē izaicinājumus labāk atalgotās darba vietās ārzemēs,» teica Kokars.

Viņš skaidroja, ka būtu nepieciešami arī uzlabojumi pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likuma regulējumos aviācijas pakalpojumiem, kas īpaši aktuāli ir gaisa kuģu apgādes pakalpojumiem, tostarp vajadzētu pārskatīt PVN piemērošanu iekšzemes lidojumiem.

Latvijas Aviācijas asociācijā darbojas 34 biedri, tostarp starptautiskā lidosta «Rīga», Latvijas nacionālās aviokompānija «airBaltic», par gaisa satiksmes organizēšanu Latvijā atbildīgā «Latvijas Gaisa satiksme» un Latvijas starptautisko čartera pasažieru pārvadātājs «SmartLynx Airlines».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu