Valdība tuvākajās nedēļās vēl nelems par VID vadītāju; koalīcijas partneri vēlās iztaujāt Koļegovu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valdība šonedēļ un nākamnedēļ vēl nelems par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja apstiprināšanu, un koalīcijas partneri plāno iztaujāt vienīgo kandidāti uz šo amatu - pašreizējo Valsts vides dienesta vadītāju Ingu Koļegovu.

Premjera pienākumu izpildītāja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) šodien žurnālistiem sacīja, ka lēmumu par Koļegovas izvirzīšanu šim amatam pieņems pēc tikšanās ar viņu un pēc Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) atgriešanās no atvaļinājuma.

Tikšanās ar Koļegovu paredzēta rīt, 26.jūlijā, bet premjers uz vienu dienu atgriezīsies no atvaļinājuma nākamnedēļ, 2.augustā, skaidroja Reizniece-Ozola.

Koalīcijas partneri - «Vienotība», nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK - vēl nesteidz paust atbalstu šai kandidatūrai un pēc oficiālas izvirzīšanas nākamnedēļ plāno tikties ar Koļegovu.

«Vienotība» arī lūdza skaidrot VID vadītāja izraudzīšanas procesu un šodienas sanāksmē saņēma atbildes par šo jautājumu no finanšu ministres.

Kā ziņots, iepriekš izsludinātais konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu beidzās bez rezultāta, taču ārpus konkursa šim amatam tika uzrunāta pašreizējā Valsts vides dienesta vadītāja Koļegova, kura nu ir palikusi vienīgā VID vadītāja amata kandidāte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu