G20: «Brexit» vairo riskus pasaules ekonomikai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: OLI SCARFF / AFP

Balsojums Lielbritānijas referendumā par valsts aiziešanu no Eiropas Savienības (ES) vairo riskus pasaules ekonomikai, svētdien paziņoja G20 finanšu ministri un centrālo banku vadītāji, tiekoties Ķīnas pilsētā Čendu.

Pirms mēneša notikušā referenduma rezultāti «palielina neskaidrību globālajā ekonomikā», teikts sanāksmē pieņemtajā komunikē.

Taču tajā uzsvērts, ka ES dalībvalstis ir gatavas «proaktīvi tikt galā ar potenciālajām ekonomiskajām un finansiālajām sekām», kādas radīs Lielbritānijas aiziešana no ES.

«Nākotnē mēs cerem redzēt Apvienoto Karalisti kā tuvu ES partneri,» sacīts komunikē.

Tajā pieminēti arī citi faktori, kas rada sarežģījumus pasaules ekonomikai, tostarp arī «ģeopolitiskie konflikti, terorisms un bēgļu plūsmas».

G20 tika izveidota 1999.gadā, lai pasaules ekonomikas smagsvari varētu apspriest finanšu un tautsaimniecības problēmas. Tajā ietilpst visas G7 valstis - ASV, Francija, Itālija, Japāna, Kanāda, Lielbritānija un Vācija -, kā arī Argentīna, Austrālija, Brazīlija, Dienvidāfrikas Republika, Dienvidkoreja, Indija, Indonēzija, Krievija, Ķīna, Meksika, Saūda Arābija, Turcija un Eiropas Savienība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu