Jūnijā lielāko algu saņēmusi Reizniece-Ozola; Kučinskim mazāka nekā vairumam ministru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Jūnijā lielāko atalgojumu par darbu valdībā - 3077 eiro - saņēmusi finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, savukārt premjers Māris Kučinskis saņēmis mazāku algu nekā vairums valdības locekļu, liecina Valsts kancelejas publiskotā informācija par amatpersonām jūnijā izmaksāto atalgojumu.

Premjerministrs par valdības vadīšanu jūnijā saņēmis 2 616 eiro. Viņa vadītā kabineta ministru atalgojums bijis robežās no 1 111 eiro līdz 3 077 eiro. 1 111 eiro katrs saņēmuši abi veselības ministri - Anda Čakša un Guntis Belēvičs. Savukārt par pilnu nostrādātu mēnesi, mazāko atalgojumu saņēmusi kultūras ministre Dace Melbārde (NA) - 2 546 eiro.

Lielākajai daļai ministru (finanšu, aizsardzības, iekšlietu, satiksmes, ekonomikas, izglītības) atalgojums bijis ap 2900 eiro vai vairāk.

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums paredz, ka ministru prezidentam atalgojumu nosaka, mēneša vidējās darba samaksas apmēram, kas noapaļots pilnos eiro, piemērojot koeficientu 4,93. Savukārt ministriem par koeficientu izmanto 4,68.

Jau ziņots, ka arī maijā Kučinska atalgojums bija trešais zemākais starp ministru kabineta locekļiem. Premjera atalgojums maijā arī bija 2616 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu