Lagardai jāstājas Francijas tiesas priekšā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektorei Kristīnei Lagardai būs jāstājas Francijas tiesas priekšā par apšaubāmiem maksājumiem kādam pretrunīgi vērtētam uzņēmējam laikā, kad viņa ieņēma finanšu ministres amatu, piektdien atzina Francijas augstākā apelācijas tiesu instance.

Reaģējot uz tiesas lēmumu, SVF apliecināja uzticību Lagardai.

«Valde ir informēta par jaunākajiem notikumiem, kas saistīti ar šo lietu, un turpina apliecināt uzticību izpilddirektores spējām efektīvi veikt savus pienākumus,» paziņoja SVF.

Tiesa noraidīja Lagardas iebildumus pret lēmumu saukt viņu pie atbildības par nolaidību, risinot konfliktu starp kādu valstij piederošu banku un uzņēmēju Bernāru Tapī.

Pēc Lagardas lēmuma nodot konfliktu par sporta piederumu ražotāja «Adidas» pārdošanu izskatīšanai šķīrējtiesā Tapī 2008.gadā saņēma 404 miljonus eiro lielu kompensāciju.

Tagad 60 gadus vecajai Lagardai nāksies stāties īpaša tribunāla priekšā, kurš izskata to valdības amatpersonu lietas, kas pieļāvušas pārkāpumus, veicot savus dienesta pienākumus.

Viņa jau ir trešā SVF vadītāja pēc kārtas, kam jāstājas tiesas priekšā.

Viņas priekštecis Dominiks Štrauss-Kāns pirms pieciem gadiem bija spiests atkāpties no amata, jo tika ASV apsūdzēts seksuālā uzmācībā. Lai gan apsūdzības tika atsauktas, četrus gadus vēlāk viņam nācās stāties Francijas tiesas priekšā par sutenerismu. Šajā prāvā Štrauss-Kāns arī tika attaisnots.

Arī iepriekšējam SVF izpilddirektoram Rodrigo Rato bija jāstājas Spānijas tiesas priekšā par līdzekļu izšķērdēšanu, atrodoties bankas «Bankia» vadītāja krēslā.

Lagarda noliegusi gan savu vainu, gan to, ka būtu rīkojusies saskaņā ar toreizējā prezidenta Nikolā Sarkozī rīkojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu