PTAC soda «VIA SMS» ar € 3500 par bezatbildīgas aizņemšanās veicināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede / LETA

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) piemēroja 3500 eiro naudas sodu SIA «VIA SMS» saistībā ar bezatbildīgas aizņemšanās veicināšanu reklāmā.

Kā paskaidroja PTAC, izplatītās reklāmas saistībā ar organizēto loteriju «Aizņemies un piedalies loterijā; laimē 1 no 5 planšetdatoriem» tika atzītas par tādām, kas veicina bezatbildīgu aizņemšanos un varēja būtiski ietekmēt patērētāja lēmumu par kredīta līguma noslēgšanu, jo papildus tika piedāvāta iespēja laimēt papildu labumu, preci, kas nav tieši saistīts ar kredīta izmantošanu.

Marta beigās PTAC sāka izvērtēt «VIA SMS» īstenotās komercprakses atbilstību attiecīgo normatīvo aktu prasībām. PTAC konstatēja, ka loterijā patērētājiem tika piedāvāts laimēt papildu labumu, proti, planšetdatoru, ja patērētājs pieteiksies «VIA SMS» piedāvātajam kredītam noteiktā apmērā un termiņā.

Loterija tika organizēta laikā no 21. līdz 31.martam, un informācija par to tika izplatīta vairākās interneta vietnēs, radio, kā arī sūtītas ziņas uz «VIA SMS» reģistrēto klientu telefona numuriem un elektroniskā pasta adresēm.

PTAC secināja, ka loterijas laikā izplatītās reklāmas ir tādas, kas veicināja bezatbildīgu aizņemšanos un varēja būtiski negatīvi ietekmēt patērētāja lēmumu par kredīta līguma noslēgšanu, jo papildus tika piedāvāta iespēja laimēt preci, kas nav tieši saistīta ar kredīta izmantošanu un tās saņemšanai bija vai varēja būt būtiska nozīme patērētāja lēmuma pieņemšanā par kredīta līguma noslēgšanu.

PTAC aicina reklāmas veidotājus un izplatītājus veidot patērētāju kreditēšanas reklāmu pārdomāti un atbildīgi, ievērojot normatīvo aktu prasības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu