«Līvu akvaparks» īpašnieka apgrozījums pērn pieaug par 3,2%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Viena no lielākajiem Baltijas reģiona ūdens un izklaides atrakciju kompleksa «Līvu akvaparks» īpašnieks «Akvaparks» pagājušajā gadā strādāja ar 4,471 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 45,4% un bija 877,2 tūkstoši eiro, liecina datubāzē «Lursoft» publiskotais gada finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2015.gadā «Līvu akvaparku» apmeklēja nepilni 259 tūkstoši cilvēku, galvenokārt no Latvijas, Baltijas valstīm un Krievijas. Tūristu īpatsvars apmeklētāju vidū veidoja 45%. Kompānijas vadība arī norāda, ka ģeopolitiskās un ekonomiskās ietekmes rezultātā turpināja samazināties Krievijas tūristu īpatsvars, kurš pērn samazinājās līdz 13% (2014.gadā bija 26%). Pirmajā vietā tūristu īpatsvara ziņā ierindojās Lietuvas iedzīvotāji. Tajā pašā laikā pērn «Akvaparkam», pateicoties pārdomātai mārketinga stratēģijai, izdevās kompensēt Krievijas tirgus zaudēšanu un panākt 2,5% apmeklētāju un 3,2% apgrozījuma pieaugumu.

«Akvaparks» vadība arī norāda, ka pirmie šā gada darba mēneši liecina par pieaugošo negatīvo ģeopolitiskās krīzes ietekmi un tirgus dalībnieku uzvedību, kas atspoguļojas darbības rādītāju samazinājumā. «Saistībā ar nenoteiktības pieaugumu uzņēmējdarbības vidē Latvijā un Eiropā, Krievijas tirgus zaudēšanu un neiespējamību to aizvietot īstermiņā, uzņēmējdarbības stimulu pavājināšanos, 2016.gadā un turpmākajos gados attīstības plāni realizēsies atbilstoši tirgus stāvoklim,» norādīja kompānijas vadība.

2016.gadā kompānijas budžets ir plānots ar peļņu. «Uzņēmuma vadība uzskata, ka 2016.gadā uzņēmums turpinās efektīvi strādāt,» norāda «Akvaparks» vadība.

Aģentūra BNS jau rakstīja ka «Akvaparks» 2014.gadā strādāja ar 4,332 miljonu eiro apgrozījumu un 603,3 tūkstošu eiro peļņu.

«Akvaparks» ir dibināts 2000.gadā, un tā pamatkapitāls ir 4,13 miljoni eiro. Uzņēmums pieder «Korporatīvajai sabiedrībai» (iepriekšējais nosaukums «Alīna») ar 61,11%, kuras lielākais īpašnieks savukārt ir Pēteris Šmidre (75%), kompānijai «Uniholding» (12,29%), «M&M Land» (9,66%), kā arī Benno Popļanskim (11,11%) un uzņēmumam «Etro Serviss» (5,82%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu