Lagarda aicina ātri izbeigt neskaidrību par «Brexit» nosacījumiem

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektore Kristīne Lagarda piektdien aicināja pēc iespējas ātrāk izbeigt neskaidrību par Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) nosacījumiem, norādot, ka tā bremzē ekonomisko izaugsmi pasaulē.

«Mūsu pirmā un neatliekamākā rekomendācija ir pēc iespējas ātrāk izbeigt neskaidrību par «Brexit» nosacījumiem, lai mēs zinātu tirdzniecības nosacījumus un to, kā Lielbritānija turpinās darboties globālajā ekonomikā,» Lagarda paziņoja preses konferencē Pekinā.

Viņa runāja pēc tikšanās ar Ķīnas premjerministru Li Kecjanu, Pasaules Bankas (PB) un Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) un citu institūciju līderiem.

Lagarda atklāja, ka pirms britu balsojuma par izstāšanos no ES fonds gatavojās paaugstināt pasaules ekonomikas pieauguma prognozi par 0,1 procentpunktu, ņemot vērā uzlabojumus eirozonā, Japānā un Ķīnā.

«Diemžēl Apvienotā Karaliste izlēma par «Brexit»,» piebilda SVF izpilddirektore.

Jau vēstīts, ka SVF otrdien samazināja pasaules ekonomikas izaugsmes prognozi šim gadam līdz 3,1%, brīdinot, ka Lielbritānijas referendums par aiziešanu no Eiropas Savienības negatīvi ietekmēs pasaules ekonomiku.

SVF aprīlī prognozēja, ka pasaules ekonomika 2016.gadā pieaugs par 3,2%. 2015.gadā pasaules ekonomika pieauga par 3,4%. Savukārt nākamgad SVF sagaida pasaules ekonomikas izaugsmi 3,4% apmērā, kas arī ir par 0,1 procenta punktu mazāk, nekā lēsts aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu