«Orlen Latvija» apgrozījums pērn - 459,7 miljoni eiro; peļņa sarūk par 8,5%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lietuvā ražotās degvielas vairumtirgotāja «»Mažeikiu naftos» prekybos namai» meitasuzņēmums Latvijā «Orlen Latvija» 2015.gadā strādāja ar 459,731 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 8,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 8,5% un bija 2,338 miljoni eiro, liecina datubāzē «Lursoft» pieejamais kompānijas gada pārskats.

Tostarp Latvijā «Orlen Latvija» pagājušajā gadā guvusi ieņēmumus 459,727 miljonu eiro apmērā, kas ir par 8,1% mazāk nekā 2014.gadā, kamēr Lietuvā kompānijas gūto ieņēmumu apmērs saruka vairākkārt un bija vien četri tūkstoši eiro.

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2016.gadā plānots turpināt attīstīt tirdzniecības sistēmu, piegādājot naftas produktus iespējami tuvāk patērētājiem, proti, uz termināļiem, vienlaikus piedāvājot iespēju transportēt naftas produktus līdz klienta glabātuvēm.

Tāpat kompānijas vadība norāda, ka plāno nodrošināt «Orlen Lietuva» naftas produktu cenu politiku, kas veicinātu gala patērētāju sadarbību tieši ar «Orlen Latvija», nevis izmantojot starpniekus – vairumtirgotājus.

2014.gadā «Orlen Latvija» strādāja ar 503,406 miljonu eiro apgrozījumu un guva 2,555 miljonu eiro peļņu.

«Orlen Latvija» izveidots 2003.gada jūlijā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 284,4 tūkstoši eiro, un tā vienīgā īpašniece ir Lietuvas kompānija «»Mažeikiu naftos» prekybos namai», liecina «Lursoft» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu