Jūlija sākumā 35 personu parāds valsts budžetam pārsniedz € 2 miljonus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šogad jūlija sākumā Latvijā vairāk nekā divu miljoniem eiro parāds valsts budžetam bija 35 personām, kas ir par trim personām vairāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie dati par simts lielākajiem nodokļu parādniekiem budžetā.

Sarakstā iekļautie simts nodokļu parādnieki valstij 1.jūlijā bija parādā kopumā 302,956 miljonus eiro, kas ir par 1,1% vairāk nekā mēnesi iepriekš.

Nodokļu parādnieku saraksta līderis jūlija sākumā bija mobilo telefonu vairumtirdzniecības uzņēmums «Tendem Neman», kura parāds bija 42,636 miljoni eiro. «Tendem Neman» vienīgais īpašnieks ir Lietuvas pilsonis Nikolajs Siniagins. Atbilstoši VID lēmumam kompānijas saimnieciskā darbība šogad februārī apturēta. 2014.gadā «Tendem Neman» apgrozījums bija 38,865 miljoni eiro, bet peļņa - 222,2 tūkstoši eiro, liecina datubāzes «Lursoft» informācija. Savukārt 2015.gada finanšu rezultātus kompānija nav iesniegusi.

Seko elektronisko ierīču, telekomunikāciju iekārtu un to daļu vairumtirdzniecības uzņēmums «M4U», kura parāds bija 33,162 miljoni eiro. «M4U» vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Artjoms Voropajevs. Atbilstoši VID lēmumam kompānijas saimnieciskā darbība ir apturēta kopš 2015.gada 19.oktobra, taču pērn 19.jūnijā sākts tās likvidācijas process.

Savukārt trešais lielākais nodokļu parāds - 19,16 miljoni eiro - bija privātpersonai Jevgeņijam Jakovļevam.

Seko degvielas, kurināmā un līdzīgu produktu vairumtirgotājs «AVT Nafta», kura parāds bija 9,464 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir «Solar Holding».

Piektajā vietā ierindojusies privātpersona Vadims Mitrofanovs ar 8,973 miljonu eiro parādu, seko «Krāsainie lējumi» ar 8,324 miljonu eiro parādu un «Eco Tyre Baltics» ar 8,265 miljonu eiro parādu (kompānijas vienīgais īpašnieks ir Baltkrievijas pilsonis Emīls Jarmohins). Savukārt astotais lielākais parādnieks mēneša sākumā bija kompānija «Ormus» ar 7,909 miljonu eiro parādu (uzņēmuma vienīgais īpašnieks kopš 2016.gada jūnija beigām ir Guntis Valts, bet iepriekš tās īpašnieks bija Valts Straujais).

Starp desmit lielākajiem nodokļu parādniekiem jūlija sājumā bija arī uzņēmums «Baltic Lumber Products», kura parāds bija 5,924 miljoni eiro, taču šī kompānija 2016.gada 15.jūnijā likvidēta, un kompānija «Future Vision», kuras parāds bija 5,548 miljoni eiro (kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lielbritānijas pilsonis Mohammads Ghalibs).

Jūlija sākumā 100 lielāko parādnieku sarakstā bija arī tādi uzņēmumi kā degvielas mazumtirgotājs «East-West Transit» ar 2,901 miljona eiro parādu, «Dzintars» ar 2,736 miljonu eiro parādu, «Latalko» ar 2,494 miljonu eiro parādu, «Pilsētmāju institūts Urban Art» ar 1,895 miljonu eiro parādu, «Carnikavas konservi» ar 1,332 miljonu eiro parādu, un citi.

Jūnija sākumā 100 lielākie parādnieki valstij bija parādā kopumā 299,761 miljonu eiro.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu