Tūroperatori: pieprasījums pēc ceļojumiem uz Turciju mazināsies

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pieprasījums pēc ceļojumiem uz Turciju mazināsies valstī esošo apstākļu dēļ, atzina aptaujātie tūrisma aģentūru un tūroperatoru pārstāvji.

Tūroperatora «Novatours» vadītājs Leonīds Močeņovs aģentūrai BNS skaidroja, ka pieprasījums pēc ceļojumiem uz Turciju nenoliedzami samazināsies, līdz situācija valstī atkal normalizēsies. «Paredzam, ka tas palielinās pieprasījumu pēc ceļojumiem uz citiem galamērķiem,» norādīja Močeņovs.

Tāpat viņš stāstīja, ka pēc notikumiem Turcijā, kas potenciāli ietekmē ceļotāju drošību, cilvēki uzmanīgāk seko līdzi informācijai un sazinās arī ar «Novatours», lai noskaidrotu, kāda situācija ir kūrortos. Tomēr, ņemot vērā, ka apvērsums Turcijā norisinājās tikai pirms dažām dienām, tad par kopējām tendencēm vēl ir pāragri spriest.

Tūrisma aģentūras «Kolumbs» direktore Kitija Reinfelde aģentūrai BNS pastāstīja, ka šā brīža situācija Turcijā ietekmēs galamērķa popularitāti un klientu lēmumus jaunu ceļojumu plānošanā. Vienlaikus ceļojumi plāni gan netiekot masveidā atcelti. «Tūroperatori rūpīgi seko līdzi notikumu gaitai un jau ir ziņojuši, ka tikai pāris klienti ir interesējušies par plānotā ceļojuma anulāciju, savukārt kūrortos esošie klienti nav izteikuši vēlmi pārtraukt atpūtu, lai atgrieztos mājās,» pauda Reinfelde.

Tāpat viņa pastāstīja, ka vienā no kūrortiem, uz kuru pagājušajā nedēļā aizlidoja viena no aģentūras darbiniecēm, valda mierīga gaisotne un nav novērotas nekārtības.

Taujāta, vai cilvēki aģentūrai jautā par drošību Turcijā, Reinfelde norādīja, ka «Kolumbs» nepieciešamības gadījumā atsaucas uz Ārlietu ministrijas teikto, ka ikvienam ceļotājam jāizvērtē nepieciešamība doties uz Turciju, jo 'force majeure' situācijas un iespējamo sarežģījumu varbūtība ir pietiekami augsta.

Arī tūroperatora «Alida Tūrs» vadītājs Juris Cīrulis aģentūrai BNS pauda, ka cilvēki patlaban zvana un jautā par drošību Turcijā, bet maz interesējas par reisu atcelšanu.

Tāpat viņš norādīja, ka Turcijas kūrortu zonā viss ir mierīgi un nav vērojami tādi apstākļi, kas liecinātu par Turcijā notikušo apvērsumu.

Savukārt taujāts par prognozēm, kā notikumi Turcijā ietekmēs pieprasījumu pēc ceļojumiem, Cīrulis atzīmēja, ka kūrorti nav īpaši izteikta konfliktu zona, tādēļ ietekmei uz pieprasījumu pēc ceļojumiem nevajadzētu būt.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka pagājušajā nedēļā militārā apvērsuma mēģinājuma laikā Turcijā nogalināti 104 pučisti.

Vēlāk premjerministrs Binali Jildirims pavēstīja, ka kopējais bojāgājuši skaits ir 265 cilvēki, no kuriem 161 ir prezidentam Redžepam Tajipam Erdoanam lojālie pilsoņi, pamatā policisti un civilpersonas. Savukārt 1440 cilvēki apvērsuma apspiešanas laikā guvuši ievainojumus.

Tāpat vēstīts, ka Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs aicināja Latvijas valstspiederīgos līdz situācijas normalizācijai atlikt braucienus uz Turciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu