ES ceļ jaunu sūdzību pret «Google»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Ceturtdien Eiropas Savienība (ES) cēla jaunu pretmonopola sūdzību pret interneta uzņēmumu «Google», palielinot spiedienu uz ASV tehnoloģijas gigantu par potenciālu vadošās pozīcijas izmantošanu kopējā tirgū.

Brisele tēmē uz firmas reklamēšanas biznesu, norādot, ka dažās mājaslapās «Google» ierobežo savu konkurentu reklāmas.

ES papildināja savu sūdzību sarakstu ar iepriekšēju pret uzņēmumu celtu lietu, kur tiek norādīts, ka firma ļaunprātīgi izmanto savas meklētājprogrammas varu, iepērkoties tiešsaistē.

Tagad ES kopā cēlusi trīs apsūdzības, trešajai esot par «Android» mobilo tālruņu operētājsistēmu.

ES konkurences komisāre Margrēte Vestagere stāsta, ka «Google» nav «tiesības citiem uzņēmumiem atņemt iespēju sacensties un ievest jauninājumus».

«Šodien mēs esam vēl vairāk nostiprinājuši argumentu, ka «Google» savās meklējumu lapās pārmērīgi piedāvā paši savus iepirkšanās pakalpojumus.»

«Mēs esam pauduši raizes, ka «Google» traucē konkurentiem, ierobežojot viņu spējas izvietot meklējumu reklāmas trešās puses mājaslapās, kas apslāpē patērētāju izvēli un inovācijas,» ziņoja Vestagere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu