Uz ES valstu kuģiem strādā 46% no Latvijas jūrniekiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Uz Eiropas Savienības (ES) valstu, tostarp Latvijas, kuģiem strādā 46% no Latvijas jūrniekiem, savukārt 54% stādā uz kuģiem zem citu valstu karogiem, liecina Latvijas Jūras administrācijas Jūrnieku reģistra apkopotā statistika.

Latvijas Jūras administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sarma Kočāne aģentūrai BNS pavēstīja, ka Latvijā pavisam ir gandrīz 13 tūkstoši aktīvo jūrnieku.

Pēc Kočānes teiktā, Latvija joprojām ieņem pirmo vietu ES, rēķinot jūrnieku skaitu pret kopējo valsts ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaitu. Turklāt vairāk nekā puse no Latvijas jūrniekiem ir kuģu virsnieki - kapteiņi, stūrmaņi un mehāniķi, bet pārējie – ierindas jūrnieki.

Vienlaikus Kočāne atzīmēja, ka 70% no Latvijas jūras virsniekiem un 46% no ierindas jūrniekiem strādā uz tankkuģiem.

Vairāk nekā puse jeb 59% Latvijas jūrnieku ir Latvijas pilsoņi, 35% nepilsoņi, bet 6% ir citu valstu pilsoņi.

Latvijas Jūras administrācija ir Satiksmes ministrijai pakļauta institūcija, kas uzrauga Kuģu reģistrā iekļauto kuģu atbilstību drošības prasībām, atzīst kuģu būves un modernizācijas tehniskos projektus un izsniedz kuģu sertifikātus, apstiprina kuģu dokumentāciju, izmeklē un analizē jūras negadījumus, kontrolē kārtību Latvijas ūdeņos, saskaņo ostu noteikumus kuģošanas drošības jautājumos un kontrolē to ievērošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu