«Neste» un «Statoil» piesardzīgi vērtē «Shell» atgriešanos tirgū

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Degvielas tirgotāji «Neste Latvija» («Neste») un «Statoil» piesardzīgi vērtē «Shell» atgriešanos Latvijas tirgū, informēja uzņēmumu pārstāvji.

«Darījuma ietekmi uz degvielas tirgu vērtējam piesardzīgi, jo šobrīd nekas nav zināms par «Shell» stratēģiju Latvijā,» pauda «Neste» mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Pērkone.

Vienlaikus viņa piebilda, ka, jau esošām degvielas uzpildes stacijām nomainot zīmolu, konkurentu skaits paliek nemainīgs.

Savukārt «Statoil» zīmola uzņēmuma «Circle K Latvia» izpilddirektore Gunta Jēkabsone teica, ka, tā kā oficiālas informācijas par «Shell» atgriešanos tirgū nav, izdarīt prognozes par darījuma ietekmi uz tirgu ir neiespējami, taču jau tagad Latvijas degvielas mazumtirdzniecības tirgū ir ļoti sīva konkurence.

«Kopumā jāuzsver, ka degvielas mazumtirdzniecības tirgus un kvalitātes nodrošināšana tajā ir sarežģīts un komplekss pasākums, kas prasa lielas investīcijas – investīcijas ne tikai vizuālā izskata nomaiņā, bet arī terminālī, degvielas vedējos, staciju tvertnēs, sūkņos un citās kontroli nodrošinošās tehnoloģijās. Protams, nereti izšķirošs faktors ir klientu serviss – gan biznesa klientiem, gan privātpersonām, kas vēlas ātru, mūsdienīgu un personīgu apkalpošanu,» teica Jēkabsone.

Rīgā vairākās vietās grasās atvērt «Shell» zīmola degvielas uzpildes stacijas. Degvielas uzpildes stacijas ar «Shell» zīmolu grasās atvērt vietās, kur agrāk atradās «Trest» zīmola stacijas - Maskavas ielā un Kārļa Ulmaņa gatvē.

«Shell» aģentūrai BNS apstiprināja, ka līdz gada beigām iecerēts Latvijā atvērt aptuveni 10 degvielas uzpildes staciju ar «Shell» zīmolu.

Tāpat vēstīts, ka visas «Shell» degvielas uzpildes stacijas 2003.gadā pārņēma «Statoil», kas līgumu par «Shell» Baltijas valstu degvielas uzpildes staciju iegādi parakstīja 2002.gada 4.oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu