«NordBalt» drīz pāries no izmēģinājuma režīma uz normālu darba režīmu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvas un Zviedrijas energosistēmu starpsavienojums «NordBalt» drīzumā beigs darboties izmēģinājuma režīmā un pāries uz normālu darba režīmu, ceturtdien paziņojis Lietuvas elektropārvades sistēmas operatora «Litgrid» vadītājs Daivis Virbicks. Pēc viņa teiktā, izmēģinājuma laiku reglamentē līgums un paredzēto izmēģinājumu saraksts tuvojas nobeigumam.

Kā pastāstījis Virbicks, vēl jāvienojas par datumu, kad abas puses atzīs visus nepieciešamos testus par notikušiem, un tas varētu notikt jau tuvākajā laikā. Šo aktu parakstīs kabeļa operatori - «Litgrid» un Zviedrijas elektrotīklu operators «Svenska Kraftnat» - un Zviedrijas koncerns ABB, kas izgatavojis kabeli. Pēc tam puses pāries uz garantijas noteikumu saskaņošanu.

«Garantijas laiks atšķiras kabelim, strāvas pārveidotājam un citām iekārtu sastāvdaļām - tas var būt pieci gadi un vairāk atkarībā no iekārtas,» piebildis «Litgrid» vadītājs.

Kopš gada sākuma «NordBalt» atslēdzies jau aptuveni desmit reizes. Tas noticis arī ceturtdien.

Kā atzinis Virbicks, no 14 kabeļiem, kas darbojas Baltijas jūrā, atslēgšanās biežuma ziņā «NordBalt» ierindojas trešajā vietā. Vienlaikus viņš norādījis, ka izmēģinājuma režīmā atslēgšanās iespējamība ir ļoti augsta.

550 miljonus eiro vērtais un 453 kilometrus garais «NordBalt» ir Lietuvas pirmais elektrosavienojums ar Zviedriju. Jūras dzelmē ievilktais kabelis, ko izgatavojis koncerns ABB, savieno Klaipēdas un Nībru pārveidotājstacijas, ko arī uzbūvēja ABB.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu