«Deutsche Bank» un «Santander» neiztur ASV centrālās bankas stresa testus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

ASV centrālā banka - Federālā rezervju sistēma - trešdien paziņoja, ka Vācijas bankas «Deutsche Bank» un Spānijas «Santander» atzari ASV nav izturējuši ikgadējos tā dēvētos stresa testus trūkumu to kapitāla plānošanā un risku pārvaldībā dēļ.

Federālā rezervju sistēma daļēji apstiprināja ASV bankas «Morgan Stanley» atbilstību normām, liekot bankai atmaksāt akcionāriem līdzekļus, bet vēl 30 lielas finanšu institūcijas tika atzītas par pilnībā atbilstošām kapitāla sadales noteikumiem.

ASV centrālā banka ziņojumā norādīja, ka ir uzlabojusies kopējā ASV finanšu sistēmas spēja izturēt ekonomikas satricinājumus.

«Santander Holdings» Federālās rezervju sistēmas stresa testus neizturēja jau trešo gadu pēc kārtas, bet «Deutsche Bank Trust Corporation» - otro gadu pēc kārtas.

Arī šogad centrālā banka atzina, ka abu Eiropas banku atzari kapitāla atdevē akcionāriem paļaujas uz pieņēmumiem, kas nav «nedz saprātīgi, nedz piemēroti». Abu banku lielākas problēmas ir vāji risku novērtējuma procesi, stresa testu procesu un datu infrastruktūra.

Gan «Santander», gan «Deutsche Bank» solīja veikt uzlabojumus.

Federālā rezervju sistēma pēc tāda lēmuma nekavējoties bloķē jebkādu kapitāla sadali no abām bankām.

«Morgan Stanley» drīkst veikt kapitāla sadali, bet sešu mēnešu laikā tai jānovērš atklātās problēmas, tostarp pārvaldībā.

Pagājušajā nedēļā tā paziņoja, ka visas 33 lielās finanšu institūcijas atbilst kvantitatīvajam stresa testu aspektam, kas nozīmē, ka to kapitāls ir pietiekams, lai izturētu plašu ekonomikas satricinājumu, piemēram, dziļu recesiju.

Federālās rezervju sistēmas pārstāvji norādīja, ka stresa testos izmantoti vissliktākie iespējamie scenāriji, kas saistīti ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības, bezdarba līmeni 10% un negatīvām procentu likmēm.

Centrālā banka uzsvēra, ka pēc finanšu krīzes sāktie stresa testi ir stiprinājuši finanšu sektoru un bankas kopš 2009.gada ir atvēlējušas papildu kapitālam 700 miljardus ASV dolāru (630 miljardus eiro); tagad to kapitāls sasniedz 1,2 triljonus ASV dolāru (triljonu eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu