Krievija atcels pret Turciju ieviestās sankcijas; krievi varēs arī braukt atpūtā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien licis valdībai atcelt pret Turciju ieviestās sankcijas. Tiks atcelti arī ierobežojumi Krievijas tūristiem apmeklēt Turciju.

Putins paziņojis, ka Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans viņam solījis garantēt Krievijas pilsoņu drošību Turcijā.

Putins licis valdībai sākt procesu tirdzniecības un ekonomisko attiecību normalizācijai. Par to Putins telefonsarunas laikā paziņojis Erdoganam.

«Krievijas līderis paziņoja, ka liks valdībai sākt sarunas ar attiecīgajām Turcijas iestādēm, lai atjaunotu abpusēji izdevīgu divpusēju sadarbību tirdzniecības-ekonomiskajā un citās sfērās. Piebilsts arī, ka plānots atcelt ierobežojumus Krievijas tūristu iespējai apmeklēt Turciju,» pausts Kremļa preses dienesta paziņojumā.

Putinam un Erdoganam arī paredzēts tikties klātienē G20 samita laikā Ķīnā šā gada septembrī, kas būs pirmā abu līderu tikšanās kopš Krievijas bumbvedēja notriekšanas.

«Tikšanās tiek plānota Ķīnā G20 samita laikā septembrī,» aģentūrai AFP trešdien atklāja Turcijas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Jau vēstīts, ka abu valstu līderi trešdien aizvadījuši pirmo telefonsarunu, kopš Turcija pagājušā gada novembrī uz robežas ar Sīriju notrieca Krievijas bumbvedēju.

Krievijas un Turcijas attiecības saasinājušās, kopš 24.novembrī Turcijas iznīcinātāji pie Turcijas-Sīrijas robežas notrieca Krievijas bumbvedēju «Su-24». Turcija paziņojusi, ka Krievijas lidmašīna pārkāpusi tās gaisa telpu, bet Krievija to noliedz un uzstāj, ka tā bijusi Turcijas plānota provokācija. Ankara sākotnēji atteicās atvainoties par notikušo, savukārt Krievija ieviesa ekonomiskās sankcijas pret Turciju.

Erdogans pēc attiecību pasliktināšanās vēlējās tikties ar Putinu Parīzes klimata konferences laikā, tomēr Krievijas līderis to noraidīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu