«Maxima Latvija» kļūst par LDDK biedru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) padomes sēdē 20.jūnijā LDDK biedru rindās uzņemta SIA «Maxima Latvija», informē «Maxima Latvija» pārstāvji.

Uzņēmums ar gandrīz 8000 darbinieku ir lielākais privātais darba devējs Latvijā.

«Maxima Latvija» vadītājs Andris Vilcmeiers norāda, ka uzņēmums kopš 2014.gada ir lielu pārmaiņu procesā.

«Mēs mainām uzņēmuma iekšējo kultūru, pieeju biznesa veidošanai un dialogam ar partneriem. Lielāka atvērtība, aktīvāka dalība sabiedrības un ekonomikas procesos arī ir svarīga daļa no tā. Mēs mērķtiecīgi strādājam, lai būtu labs ikdienas palīgs ikvienai ģimenei; godīgs, atbildīgs darba devējs saviem darbiniekiem; saprotams, konstruktīvs partneris biznesā un, visbeidzot, cienījams sabiedrotais lieliem darbiem Latvijā,» uzsver Vilcmeiers.

LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone atzīmē, ka LDDK ir pārliecināta, ka «Maxima Latvija» sekos LDDK biedru veiksmīgajai praksei un savā darbībā īstenos sociāli atbildīgas uzņēmējdarbības principus.

LDDK ir lielākā darba devējus pārstāvošā organizācija Latvijā. LDDK ir dibināta 1993.gadā, un patlaban tās biedri nodarbina 43% Latvijas darba ņēmēju. LDDK ir sociāli ekonomisko sarunu partneris Ministru kabinetam un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai. LDDK apvieno un pārstāv 110 nozaru līderus - uzņēmumus, kuros strādā vairāk nekā 50 darbinieku, un 66 nozaru un reģionālās uzņēmēju asociācijas un federācijas.

Kā ziņots, «Maxima Latvija» apgrozījums pērn pieaudzis par 2,3%, sasniedzot 676,1 miljonu eiro bez PVN, aģentūru LETA informēja kompānijas «Maxima Grupe» ģenerāldirektore Neringa Janavičūte.

2014.gadā «Maxima Latvija» apgrozījums sasniedza 674,35 miljonus eiro, pieaugot par 0,13% salīdzinājumā ar 2013.gadu, bet peļņa - 13,9 miljonus eiro, kas ir par 21% mazāk nekā 2013.gadā.

Patlaban «Maxima» veikalu tīklu veido 148 trīs formātu - 122 «Maxima X», 23 «Maxima XX» un trīs «Maxima XXX» - veikali, kas atrodas 45 apdzīvotās vietās Latvijā.

SIA «Maxima Latvija» dibināta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. «Maxima Latvija» pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētai kompānijai «Lincoln Land Erste B.V», liecina «Firmas.lv» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu