Atbalsta papildu 2,5 miljonu eiro piešķiršanu pirmā mājokļa programmai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Valdība sēdē otrdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu pirmā mājokļa iegādes programmai ģimenēm ar bērniem atvēlēt papildu 2,5 miljonus eiro.

Ministru kabinets uzklausīja un apstiprināja EM ziņojumu par attiecīgās programmas darbību. Vienlaikus paredzēts noteikt, ka

iegādājamā mājokļa maksimālā vērtība nevar pārsniegt 200 tūkstošus eiro.

EM ierosina noteikt, ka nekustamajiem īpašumiem mājokļu programmas ietvaros, kuru vērtība nepārsniedz 100 tūkstošus eiro, valsts nodevas likme tiek saglabāta 0,5% apmērā, bet nekustamajiem īpašumiem, kuru vērtība pārsniedz 100 tūkstošus eiro, valsts nodeva par nekustamo īpašumu tiek noteikta 500 eiro plus 2% no nekustamā īpašuma vērtība.

Patlaban prognozēts, ka EM budžeta programmā «Ekonomikas attīstības programma» līdz 2016.gada beigām ienākumi no termiņuzturēšanās atļaujām varētu būt aptuveni 1,5 miljoni eiro, tādēļ nepieciešamais papildu finansējums, lai nodrošinātu pieprasīto galvojumu izsniegšanu 2016.gadā, ir 2,5 miljoni eiro.

Valdība uzdeva EM līdz 5.jūlijam sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē grozījumus noteikumos par valsts palīdzību dzīvojamās telpas iegādei vai būvniecībai, nosakot, ka

maksimālā darījuma summa mājokļu atbalsta programmas ietvaros ir 200 tūkstoši eiro.

Tāpat ministrijai jāsagatavo rīkojuma projekts par ne vairāk kā 2,5 miljonu eiro piešķiršanu attiecīgajai programmai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens pauda gandarījumu par valdības lēmumu. «Esmu gandarīts par valdības spēju vienoties par risinājumu, kas ļaus turpināt lielai daļai ģimeņu tik svarīgo valsts atbalsta programmu mājokļa iegādei. M

ājokļu programma ir ļoti pieprasīta un, nodrošinot tās nepārtrauktību, mēs būtiski palīdzam ģimenēm ar bērniem iegādāties mājokli ar ievērojamu valsts atbalstu,»

atzīmēja Ašeradens.

2015.gada janvārī tika sākta mājokļu galvojumu programma, kuras ietvaros ģimenes ar bērniem var saņemt valsts galvojumu kredīta saņemšanai mājokļa iegāde.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu