Līdz jūlija beigām pagarināts iepirkums par Jaunā Rīgas teātra rekonstrukciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

VAS «Valsts nekustamie īpašumi» jau trešo reizi pagarinājusi piedāvājumu iesniegšanas termiņu iepirkumā par Jaunā Rīgas teātra (JRT) pārbūvi un rekonstrukciju, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Pretendenti savus piedāvājumus var iesniegt līdz šī gada 26.jūlijam. Iepriekš par piedāvājumu iesniegšanas termiņu bija noteikts 16.maijs, pēc tam tas tika pagarināts līdz 6.jūnijam un līdz 27.jūnijam.

Iepirkumā paredzamā līgumcena nav norādīta, paredzēts, ka uzvarēs piedāvājums ar viszemāko cenu.

Iepirkumā norādīts, ka JRT rekonstrukcija būs jāveic divu gadu laikā no līguma slēgšanas brīža.

Sūdzību par šo iepirkumu jau ir iesniegušas būvfirmas SIA «Merks» un AS «LNK Industries». «Merks» sūdzību paredzēts izskatīt otrdien, 28.jūnijā, bet «LNK Industries» sūdzību - 14.jūlijā.

Rīgas būvvaldē aģentūrai LETA apliecināja, ka 23.martā veikta atzīme būvatļaujā par izpildītiem projektēšanas nosacījumiem teātra ēku kompleksa rekonstrukcijai Lāčplēša 25.

Kā ziņots, nepilnību dēļ pērn gada nogalē tika apturēta JRT rekonstrukcijas projekta īstenošana. Būvprojekts novembrī skatīts Inženieru padomē, taču tur konstatētas nepilnības, tāpēc projekta attīstītājiem tika uzdots tās novērst un būvniecības dokumentāciju sakārtot atbilstoši normatīviem.

Rīgas pilsētas būvvaldē februārī tika iesniegts pilnveidotais JRT pārbūves projekts.

JRT rekonstrukcijas projekta autore ir Zaiga Gaile.

Plānots, ka pēc rekonstrukcijas teātris iegūs trīs modernas, akustiski kvalitatīvas zāles, telpas aktieriem, personālam, mājīgu pagalmu, kafejnīcu, pamanāmu ēkas fasādi ar neiztrūkstošo Eduarda Smiļģa attēlu. 1902.gadā celtā ēka pēdējo reizi pienācīgi remontēta teju pirms 60 gadiem.

Tagad JRT rekonstrukcijas izmaksas plānotas vismaz 18 miljonu eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu