Aptauja: Piektdaļa britu kompāniju varētu pārcelt darbību uz ārzemēm

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pēc 23.jūnijā notikušā referenduma par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) piektdaļa Lielbritānijas uzņēmumu vadītāju apsver iespēju pārcelt darbību uz ārzemēm, liecina vadoša biznesa lobija aptaujas rezultāti.

Direktoru institūts (IoD), kurš no piektdienas līdz svētdienai aptaujāja vairāk nekā tūkstoti savu biedru, arī paziņoja, ka ceturtdaļa kompāniju vadītāju plāno iesaldēt jaunu darbinieku pieņemšanu.

Gandrīz divas trešdaļas jeb 64% IoD biedru uzskata, ka referenduma rezultāts ir negatīvs viņu biznesam, bet 23% domā, ka tas ir pozitīvs. Deviņi procenti sacīja, ka tam nav nekādas nozīmes.

«Kompānijas aktīvi domās, kā tām adaptēties un būt veiksmīgām,» sacīja IoD ģenerāldirektors Saimons Volkers. «Taču mēs to nevaram izskaistināt, daudzi mūsu biedri ir noraizējušies. Vairums kompāniju vadītāju uzskata, ka balsojums par «Brexit» ir viņiem slikts un tā rezultātā tiek iesaldēti vai samazināti investīciju un noalgošanas plāni.»

Vairāk nekā trešdaļa IoD biedru paziņoja, ka referenduma rezultāts liks viņiem samazināt investīcijas, bet par to palielināšanu informēja desmitā daļa biedru.

Ceturtdien Lielbritānijā notikušajā referendumā 51,9% dalībnieku nobalsojuši par valsts izstāšanos no ES, bet 48,1% - par palikšanu blokā. Piektdien Kamerons paziņoja, ka līdz viņa vadītās Konservatīvo partijas konferencei oktobrī atstās valdības vadītāja, kā arī partijas līdera amatu un līdz tam laikam ir jāatrod jauns līderis, kurš vadīs izstāšanās sarunas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu