VID pusgada nodokļu iekasēšanas plānu izpildīs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pusgada nodokļu iekasēšanas plānu izpildīs, pirmdien intervijā LNT raidījumā prognozēja VID vadītāja pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā.

«Mūsu prognozes liecina, ka pusgada plānu mēs izpildīsim,» teica Pelēkā.

Viņa atzīmēja, ka ar atsevišķu nodokļu iekasēšanu veicas dažādi - ir nodokļi, kas iekasējas labi, un ir nodokļi, kas ne tik labi.

Piemēram, iedzīvotāju ienākuma nodoklis tiks iekasēts vien apmēram 98% apmērā, tāpat grūtāk iet ar pievienotās vērtības nodokļa iekasēšanu, jo ekonomikas intensitāte nav tik liela kā bija prognozēts.

Savukārt ļoti labi veicas ar uzņēmumu ienākuma nodokļa iekasēšanu un arī ar akcīzes nodokļa iekasēšanu veicas salīdzinoši labi.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu