LDDK: Uzņēmējiem būs nepieciešams laiks biznesa pielāgošanai pēc «Brexit»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Uzņēmējiem Lielbritānijā būs nepieciešams laiks, lai saprastu, kā turpmāk organizēt biznesu jaunajā situācijā pēc šīs valsts iedzīvotāju paustā atbalsta izstāties no Eiropas Savienības (ES), sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.

LDDK no saviem partneriem – Lielbritānijas Darba devēju konfederācijas – jau saņēmusi vēsti, ka jaunajā situācijā ir nepieciešams laiks, lai saprastu, kā šo lēmumu īstenot un kā tas izpaudīsies.

Līdz ar to arī Latvijas uzņēmējiem, kuri darbojas Lielbritānijas tirgū, būs nepieciešams laiks, lai tiktu skaidrībā par «Brexit» reālo ietekmi.

Kā norādīja Meņģelsone, ilgu gadu gaitā starp Latviju un Lielbritāniju izveidojušās ciešas uzņēmējdarbības saites.

«Attīstība ir tur, kur ir liels tirgus un plaši mērogi. Ja mērogi samazinās, tas ir negatīvs solis,» sacīja LDDK vadītāja, norādot, ka Lielbritānijas izstāšanās no ES negatīvi ietekmēs arī Latvijas uzņēmējus. Tostarp, īstermiņā satrauc britu mārciņas kursa straujā krišanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu