Anglijas Banka sola garantēt stabilitāti situācijā pēc referenduma

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas centrālā banka - Anglijas Banka - piektdien solīja veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu monetāro un finansiālo stabilitāti pēc referendumā pieņemtā lēmuma izstāties no Eiropas Savienības (ES).

«Anglijas Banka uzmanīgi novēro notikumu attīstību,» paziņoja centrālā banka.

«Anglijas Banka spers visus nepieciešamos soļus, lai izpildītu savas saistības attiecībā uz monetāro un finansiālo stabilitāti,» uzsvērts bankas paziņojumā.

Centrālā banka norādīja, ka jau ir veikusi «pamatīgu plānošanu iespējamām ārkārtas situācijām», un cieši sadarbojas ar Lielbritānijas Finanšu ministriju, citām iestādēm un centrālajām bankām.

Savukārt Anglijas Bankas prezidents Marks Kārnijs televīzijā sacīja, ka viņa vadītā centrālā banka ir gatava piešķirt 250 miljardus sterliņu mārciņu, lai stabilizētu tirgus pēc Lielbritānijas referendumā pieņemtā lēmuma izstāties no ES.

Anglijas Bankas paziņojums sekoja pēc tam, kad Japānas centrālā banka - Japānas Banka - pauda gatavību sadarboties ar citam vadošajām centrālajām bankām, lai ieplūdinātu ekonomikā pietiekami daudz likviditātes, tādā veidā nodrošinoties pret finanšu tirgu nestabilitāti.

Britu mārciņas vērtība piektdien nokritās līdz zemākajam līmenim pēdējo trīsdesmit gadu laikā, un cenas krīt arī akciju un naftas tirgos.

Jau ziņots, ka ceturtdien Lielbritānijā notikušajā referendumā par izstāšanos nobalsojuši 51,9% referenduma dalībnieku, bet par valsts palikšanu ES - 48,1% dalībnieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu