Līgo un Jāņu brīvdienu ceļojumos iedzīvotāji devušies ģimeņu vai draugu lokā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Līgo un Jāņu brīvdienās ceļotgribētāji ceļojumos lielākoties devušies ģimeņu vai draugu lokā, norāda aptaujāto tūroperatoru pārstāvji.

Kā stāsta SIA «Tūrisma aģentūra «Kolumbs«» («Kolumbs») direktore Kitija Reinfelde, klienti kopumā biežāk izvēlas doties ceļojumos ar ģimeni, individuālo ceļotāju skaits ir mazāks. «Ģimenes ar bērniem visbiežāk izvēlas ceļot uz tuvējām kaimiņvalstīm Lietuvu vai Igauniju vai atpūtas braucienus uz Eiropas dienvidu kūrortiem.»

Kā norāda uzņēmumos SIA «Tez Tour», «Kolumbs» un SIA «Latvia Tours», šajā brīvdienās visi ceļojumi ir izpārdoti.

«Latvia Tours» vadītāja Ieva Keiša atzīmē, ka, ņemot vērā drošības situāciju pasaulē, pieprasījums ir mazāks nekā citus gadus, tomēr visi ceļojumi uz Līgo datumiem ir izpārdoti.

Piemēram, «Kolumba» organizētie braucieni uz Sardīniju un Maljorku tikuši izpārdoti pirms pāris nedēļām, lielās intereses dēļ aģentūra pieprasījusi aviokompānijai papildus vietas, stāsta Reinfelde.

Šogad Līgo un Jāņu brīvdienu ceļojumu populārākie galamērķi ir līdzīgi kā katru gadu - Grieķija, Bulgārija, Itālija, Spānija un arī Turcija -, atzīst tūroperatori.

Vidēji viena ceļojuma ilgums ir līdz septiņām dienām, savukārt ceļojuma izmaksas ir vidēji 300 līdz 500 eiro uz vienu ceļotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu