Gada diferencēto neapliekamo minimumu EDS aprēķinās automātiski

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Valdība sēdē otrdien atbalstīja grozījumus noteikumos par iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) deklarācijām un to aizpildīšanas kārtību, paredzot automātisku gada diferencētā neapliekamā minimuma aprēķināšanu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS), informēja valdībā.

Noteikumu projekts paredz, ka gada diferencēto neapliekamo minimumu aprēķina atbilstoši formulai, ņemot vērā maksātāja deklarētos gada apliekamos ienākumus.

Turpmāk gada ienākumu deklarācijā būs jānorāda izdevumu summas, kas ziedojuma vai dāvinājuma veidā nodotas Latvijā reģistrētai politiskajai partijai.

Finanšu ministrija norāda, ka turpmāk visām fiziskajām personām, kuras gūst ar nodokli apliekamus ienākumus, lai piemērotu diferencēto neapliekamo minimumu, ir jāiesniedz gada ienākumu deklarācija. Administratīvais slogs būs tām fiziskajām personām, kurām ir tiesības neiesniegt gada ienākumu deklarāciju un kuru ienākumiem piemērojams gada diferencētais neapliekamais minimums. Tādējādi nodokļu maksātājam būs jāiesniedz gada ienākumu deklarācija, lai atgūtu iedzīvotāju ienākuma nodokli, piemērojot gada diferencēto neapliekamo minimumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu