Pārskatot budžeta izdevumus, nākamā gada budžetā papildus rasti € 61,3 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pārskatot ministriju izdevumus nākamajam gadam, papildus rasti 61,3 miljoni eiro, un būtiska daļa no papildu līdzekļiem gūta, aktualizējot apstākļus un pārdalot finansējumu.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) šodien Saeimas deputātiem skaidroja, ka, piemēram, citām vajadzībām būs iespējams novirzīt 15,7 miljonus eiro, kas bija paredzēti aizsardzības nozarei, lai šīs nozares finansējuma apmērs virzītos uz 2% no iekšzemes kopprodukta. Taču ekonomika neaug tik strauji, kā lēsts iepriekš, līdz ar to aizsardzībai nebūs nepieciešams novirzīt tik daudz finansējuma, kā iepriekš paredzēts.

Kopumā «apstākļu aktualizācijas» rezultātā nākamā gada budžetā papildus rasti 21,6 miljoni eiro, bet 2018.gada budžetā - 20,2 miljoni eiro,

teikts šodienas Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas kopsēdē izskatītajā Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā dokumentā.

Savukārt izdevumu pārdales rezultātā nākamā gada budžetā papildus rasti 20,1 miljons eiro, bet 2018.gada budžetā - 19,8 miljoni eiro. Ieņēmumu neizpildes rezultātā lēsts papildu astoņu miljonu eiro ieguvums gan nākamgad, gan 2018.gadā, bet izdevumu neizpildes rezultātā lēsts papildu trīs miljonu eiro ieguvums 2017. un arī 2018.gadā.

Pārskatot izdevumus apkurei un degvielai, nākamgad rēķināts papildu četru miljonu eiro ieguvums, bet 2018.gadā - 3,8 miljoni eiro.

Politikas maiņas rezultātā 2017.gadā lēsts 2,3 miljonu eiro ieguvums, bet 2018.gadā - 4,3 miljonu eiro ieguvums.

Pārskatot sasaisti ar rezultātiem, 2017.gadā rēķināts 1,5 miljonu eiro ieguvums un 2018.gadā - 1,4 miljonu eiro ieguvums.

Aprēķināts, ka pārdales no jaunām politikas iniciatīvām gan nākamgad, gan 2018.gadā nesīs 0,8 miljonu eiro ieņēmumus.

No kopējā 61,3 miljonu eiro finansējuma nākamgad 32,6 miljoni eiro tiks novirzīti kopējām prioritātēm, bet 28,7 miljoni eiro ir ministriju iekšējie resursi savu prioritāšu finansēšanai. Savukārt 2018.gadā no kopējā 61,3 miljonu eiro finansējuma 32,1 miljons eiro būs pārdalāmie resursi kopējām prioritātēm un 29,2 miljoni eiro - ministriju iekšējie resursi savu prioritāšu finansēšanai.

FM bāžu izstrādes procesā 2017.gadā samazināti izdevumi par 18,5 miljoniem eiro.

Kā ziņots, budžeta izdevumu pārskatīšanas darba grupā strādāja FM, Latvijas Bankas, Pārresoru koordinācijas centra un Valsts kancelejas pārstāvji, kā arī neatkarīgie eksperti. Atsevišķa darba grupa tika izveidota veselības nozares izdevumu pārskatīšanai.

Izdevumu pārskatīšanas rezultātā rastos līdzekļus nozaru ministrijas varēs izmantot jauno politikas iniciatīvu finansēšanai. FM iepriekš informēja, ka valsts budžeta izdevumu pārskatīšana turpmāk būs pastāvīgs process.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu