Par enerģijas dzērienu tirgošanu nepilngadīgajiem noteikta administratīvā atbildība

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

No šodienas, 1.jūnija, stājas spēkā Enerģijas dzērienu aprites likums un par enerģijas dzērienu tirgošanu nepilngadīgajiem noteikta administratīvā atbildība.

Turpmāk par enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem varēs pārdevējam uzlikt naudas sodu no 140 līdz 175 eiro, bet juridiskajām personām – no 350 līdz 700 eiro lielu naudas sodu.

Saeima janvārī pieņēma Enerģijas dzērienu aprites likumu, tas nosaka, ka enerģijas dzērienus aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, un šīs personas nedrīkst tos iegādāties.

Enerģijas dzērienu aprites likums arī paredz noteikt enerģijas dzērienu reklāmā iekļaujamo informāciju - brīdinājumu par šādu dzērienu pārmērīgas lietošanas negatīvo ietekmi, kā arī šādas informācijas vizuālo izvietojumu un reklāmas ierobežojumus. Enerģijas dzērienus būs aizliegts reklamēt elektronisko plašsaziņas līdzekļu raidījumos un presē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu