Uzņēmējdarbības attīstības projektu īstenošanai reģionos būs pieejami € 35 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Līdz 2018.gadam 89 novadu pašvaldībām būs pieejami 34 924 852 eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem, šodien nolēma valdība.

Līdz šim jau ir organizēta projektu ideju konceptu priekšatlase trešajai atlases kārtai, lai taupītu pašvaldību budžeta līdzekļus, skaidro Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Tas darīts, ņemot vērā lielo projektu iesniedzēju skaitu un to, ka lielu daļu projektu iesniegumu Centrālā finanšu un līgumu aģentūra neapstiprinātu nepietiekamā finansējuma dēļ un finanšu resursi tehnisko projektu izstrādei būtu nelietderīgi izlietoti.

Pēc projektu izvērtēšanas tiesības piedalīties ierobežotā projektu iesniegumu atlasē tika piešķirtas 37 novadu pašvaldībām ar 54 projektu ideju konceptiem.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija prognozē, ka atbalstīto projektu ideju rezultātā tiks sniegts atbalsts 377 komersantiem, kuri turpmākajos gados radīs 1997 jaunas darbvietas un piesaistīs nefinanšu investīcijas 107,7 miljonu eiro apmērā.

Kopumā pašvaldības bija iesniegušas 90 projektus, kuru kopējais finansējums bija 64,5 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu