«Aerodium» atver lidošanas templi pie Šaoliņas klostera

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēja tuneļu operators SIA «Aerodium» sadarbībā ar Ķīnas investoriem atvēris pasaulē pirmo lidošanas amfiteātri, kas paredzēts pastāvīgu šovu un klientu apkalpošanas nodrošināšanai. Vēja tunelis «Flying Dream» atrodas netālu no pasaulslavenā Šaoliņas klostera Ķīnā, informēja «Aerodium» projekta vadītāja Līga Gablika.

Katru dienu klienti varēs gan vērot lidošanas un kung-fu šovu, gan arī paši piedzīvot īstu lidojumu. «Tā kā vēja tunelis atrodas netālu no Šaoliņas klostera, kurā mūki jau gadu simtiem ir mēģinājuši izzināt levitāciju, tad arī šova galvenā ideja ir parādīt lidošanas attīstību no dzenbudisma rašanās līdz šim brīdim. Šovā sākotnēji iesaistīti vairāk nekā 200 kung-fu meistari, dejotāji, dziedātāji un arī lidošanas akrobāti, kuri lido līdz pat 15 metru augstumam,» informēja Gablika.

«Darbu pie šī projekta sākām jau 2010.gadā - uzreiz pēc dalības izstādē «World Expo«. Izstādes laikā pārliecinājāmies, cik ļoti ķīniešus aizrauj un sajūsmina lidošana. Kopā ar vietējo projekta attīstītāju nolēmām radīt jaunu vēja tuneļa konceptu, kas ļautu lidošanas brīnumu vienlaicīgi pieredzēt pēc iespējas vairāk cilvēku. Amfiteātra koncepts vēja tunelim rada jaunu pielietojumu, kuru šobrīd adaptējam arī citos projektos,» norāda «Aerodium» valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns.

Projekta arhitekts Austris Mailītis atklāj, ka, iedvesmojoties no vietas spēcīgās dabas un kultūras, piedāvājis līdz šim nebijušu būves veidu - amfiteātri levitācijas performancēm. «Tā ir kā brīvdabas estrāde ar skatītāju tribīnēm un vēja tuneli centrā. Daļa koncepcijas balstās levitācijā, kuras izzināšanai jau gadsimtiem pievērsušies Šaoliņas mūki. Tagad viņiem būs iespēja levitēt. Idejas pamatā ir izaugsme - ne tikai garīga, bet arī fiziska iespēja spert nākamo soli levitācijas noslēpuma atklāšanā,» skaidro Mailītis.

«Flying Dream» atrodas Dengfengas pilsētā, kas ir senās Ķīnas galvaspilsēta un ievērojama ar to, ka tur atrodas vairāk nekā 1500 gadus vecais Šaoliņas klosteris - dzenbudisma, konfūcisma, kung-fu cīņas mākslas rašanās vieta. Ķīnā šo vietu atzinuši par pasaules centru starp debesīm un zemi, tāpēc lidošana tieši šajā vēja tunelī ļauj pietuvoties debesīm vēl tuvāk nekā jebkad agrāk. Pilsētu katru gadu apmeklē vairāki miljoni tūristu, kuri dodas uz Šaoliņas templi, kā arī praktizējas kādā no 60 kung-fu akadēmijām.

«Aerodium» vēja tuneļi ir bijuši 37 pasaules valstīs, tai skaitā ASV, Argentīnā, Kanādā, Taizemē, Somijā, Dānijā, Dienvidkorejā, Indonēzijā, Itālijā, Lielbritānijā, Saūda Arābijā un citur. Uzņēmums kopš 2015.gada koncentrējas uz franšīzes tīkla attīstīšanu. Pirmās franšīzes pagājušā gada nogalē tika atvērtas Slovēnijā un Bahreinā. Šogad franšīzes tiks atvērtas Ķīnā un Ēģiptē, kā arī procesā ir darbs arī pie projektiem citās valstīs. Arī «Flying Dream» ir «Aerodium» franšīze.

Vēja tuneļu operators SIA «Aerodium» pērn guva 280 062 eiro peļņu, tikmēr vēja tuneļu ražotājs SIA «Aerodium Techologies» ievērojami kāpināja apgrozījumu, aģentūru LETA informē uzņēmumā.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, vēja tuneļu operatora «Aerodium» peļņa pērn bija 280 062 eiro, bet uzņēmuma apgrozījums pērn palielinājies par 4% līdz 777 905 eiro.

Vēja tuneļu ražotāja SIA «Aerodium Technologies» peļņa pērn bija 237 626 eiro, bet uzņēmuma apgrozījums samazinājās par 6% un bija 4 881 404 eiro.

SIA «Aerodium» dibināta 2003.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 179 281 eiro. «Aerodium» īpašnieki ir uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns - 98,5% un Ingus Augstkalns - 1,5%.

Savukārt SIA «Aerodium Technologies» dibināta 2012.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4268 eiro. «Aerodium Technologies» īpašnieki ir Irita Kukoja - 85% un Uldis Baumanis - 15%. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Beitāns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu